Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«Παραμένουμε θεατές ενός αρχαίου δράματος»

«Παραμένουμε θεατές ενός αρχαίου δράματος»

Χ. Μικελόπουλος για πανεπιστημιακές σχολές στην Ηλεία:

Τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει σε πολλούς τομείς η Ηλεία, η οποία παραμένει αδικημένη στον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας, αναφέρεται  ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου κ. Χάρης Μικελόπουλος.

Ο κ. Μικελόπουλος επισημαίνει τα εξής:

«Η αδικημένη Ηλεία στον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας. Γνωστά όλα πια. Για χρόνια. Χάσαμε. Γεγονός.

Το πανεπιστήμιο Πατρών ουδέποτε στήριξε την ανάπτυξη σχολής με ουσιαστικό περιεχόμενο και βάση. Σχολή Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Με την Μουσειολογία μέσα σε αυτή. Και με άλλα γνωστικά αντικείμενα ακόμα. Η Ηλεία είναι από τους λίγους νομούς της χώρας που διαθέτει όλο το υπόβαθρο για αυτή την Σχολή. Έχει 6 μουσεία. Αναζητήστε τα αλλού, δεν υπάρχουν. Όχι λαογραφικά, ιστορικά, θεματικά και άλλα. Μουσεία μεγάλα και σημαντικά. Με τεράστια ιστορία.

1.Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας.

2.Μουσείο Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. (Σύγγρειον Παλαιό Μουσείο Ολυμπίας)

3.Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Ολυμπίας (Ανακατασκευάζεται)

4.Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου

5.Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας

6.Μουσείο Φραγκοκρατίας Κάστρο Χλεμούτσι Κυλλήνης.

Δύο αρχαιολογικοί χώροι. Χωρίς άλλα σχόλια, αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας και αρχαιολογικός Χώρος Ήλιδας. Ένας ναός ύψιστου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Επικούριος Απόλλωνας, Βάσσες Φιγαλείας. Και μικρότεροι αρχαιολογικοί χώροι, διάσπαρτοι σε ολόκληρο το νομό.

Κάθε άλλη αντίρρηση ως προς το ηθικό και μόνο μέρος του ζητήματος Πανεπιστήμιο στην Ηλεία δεν έχει καμία βάση. Κάθε άλλη χώρα με αυτή την ιστορική διαδρομή και κληρονομιά θα είχε δημιουργήσει όχι απλά ένα campus αλλά ένα πανεπιστήμιο υψηλού κύρους και γνώσης σε συνεργασία με πανεπιστήμια άλλων χωρών.

Το τι θα γίνει για άλλη μια φορά το ορίζουν οι κυβερνήσεις και η πρυτανείες. Εμείς απλά, παραμένουμε θεατές ενός αρχαίου δράματος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ