Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΚορωνοϊός: Το μοριακό τεστ μιας νεαρής βγήκε λανθασμένα θετικό σε διαγνωστικό κέντρο...

Κορωνοϊός: Το μοριακό τεστ μιας νεαρής βγήκε λανθασμένα θετικό σε διαγνωστικό κέντρο της Πάτρας

Σε απίστευτη ταλαιπωρία υποβλήθηκε μια νεαρή από χωριό της Ηλείας. Πήγε σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο της Πάτρας, προκειμένου να υποβληθεί σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

Το τεστ βγήκε ψευδώς θετικό και από τότε ξεκίνησε μια μεγάλη περιπέτεια για την κοπέλα. Με αρνητικές ψυχολογικές και οικονομικές επιπτώσεις για την ίδια, αλλά και για την οικογένειά της.

Την υπόθεση φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο «Κόσμος», μετά από καταγγελία που έλαβε από την κοπέλα και τη δικηγόρο της.

Όπως αναφέρει η νεαρή όλα ξεκίνησαν, όταν αποφάσισε να απευθυνθεί στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο της Πάτρας. Για να κάνει την εξέταση για τον κορωνοϊό, ενόψει ταξιδιού που είχε προγραμματίσει. Στην Αγγλία για επαγγελματικούς λόγους, στις 14 Φεβρουαρίου.

Στις 12 Φεβρουαρίου, η κοπέλα, έκανε το τεστ ανίχνευσης στο ιατρικό κέντρο. Την επομένη έλαβε με email τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία ήταν θετική στον ιό.

Από εκείνο το σημείο ξεκινά και η περιπέτεια της νεαρής από το χωριό της Ηλείας.

Σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο, από το ιατρικό κέντρο της είπαν να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ. Να λάβει αναλυτικές οδηγίες, αλλά και με τον γιατρό της, προκειμένου ο τελευταίος να παρακολουθεί την κλινική της κατάσταση.

«Αισθανόμουν υγιής»

Ωστόσο, η κοπέλα – όπως αναφέρει στην καταγγελία της – όχι μόνο δεν είχε κανένα σύμπτωμα, όχι μόνο αισθανόταν υγιής, όχι μόνο ήταν σε κατ’ οίκον οικιοθελή περιορισμό το τελευταίο δεκαήμερο πριν από το τεστ. Μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε υποβληθεί σε τρία rapid tests, των οποίων το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Και είχε ήδη πληρώσει 307 ευρώ για το αεροπορικό εισιτήριο, προκειμένου να ταξιδεύσει στην Αγγλία για επαγγελματικό λόγο.

Για την κατάστασή της, μάλιστα, ενημέρωσε τηλεφωνικά και την υπάλληλο του διαγνωστικού κέντρου, η οποία – σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η καταγγέλλουσα – επέμενε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα λάθους του εργαστηρίου και πως σίγουρα ήταν θετική στον ιό.

«Έλαβα διαβεβαιώσεις»

Ωστόσο, η κοπέλα επέμεινε ότι θα έπρεπε να υποβληθεί εκ νέου σε μοριακό τεστ και να μιλήσει με κάποιον ιατρό ώστε να την κατευθύνει και, όπως λέει, η απάντηση που έλαβε από το ιδιωτικό ιατρικό κέντρο, ήταν ότι δεν ήταν να υποβληθεί σε νέο τεστ επειδή ήταν Σάββατο και πως θα μπορούσε να επικοινωνήσει μέσω email με τον γιατρό του κέντρου. Πράγματι, η γιατρός του ιατρικού κέντρου της απάντησε, μετά από επικοινωνία που είχε με τον γιατρό που υπέγραφε την εξέταση, ότι ήταν θετική στον ιό και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει στην Αγγλία.

«Αισθάνθηκα τρόμο, φόβο και πανικό»

Η θετική διάγνωση στον κορωνοϊό, έφερνε τα πάνω – κάτω στη ζωή της κοπέλας. Αν και η ίδια αισθανόταν απολύτως υγιής, της έλεγαν ότι είναι θετική στον ιό και πως θα έπρεπε να ακυρώσει το ταξίδι της στην Αγγλία, αλλά – και το κυριότερο – πως θα μπορούσε εν αγνοία της να έχει μεταδώσει τον ιό στην οικογένειά της, με την οποία έμενε μαζί.

«Αισθάνθηκα τρόμο, φόβο και πανικό για εμένα την ίδια, αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου», αναφέρει χαρακτηριστικά η κοπέλα.

Αρνητικό το νέο τεστ

Ωστόσο, η κοπέλα δεν το έβαλε κάτω. Αποφάσισε να κάνει ένα ακόμη μοριακό τεστ, αυτή τη φορά στο Νοσοκομείο Αμαλιάδος. Το τεστ έγινε στις 15 Φεβρουαρίου και ήταν αρνητικό!

Μετά από αυτή την εξέλιξη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιατρικό κέντρο της Πάτρας. Όπου είχε κάνει το αρχικό τεστ, και τότε – σύμφωνα με την καταγγέλλουσα – της είπαν ότι «καμιά φορά τα μηχανήματα ενδέχεται να κάνουν και λάθος, πάντως σίγουρα η ευθύνη δεν βαρύνει το ιατρικό κέντρο».

Δεν την άφησαν να ταξιδεύσει!

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, ότι μετά το αρνητικό μοριακό τεστ, όλα είχαν λυθεί. Η κοπέλα ήταν υγιής κατά συνέπεια, το ταξίδι της στην Αγγλία θα μπορούσε να γίνει. Αμ, δε! Όπως αναφέρει, σε επικοινωνία που είχε με τον ΕΟΔΥ και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά αρνητικό επαναληπτικό τεστ.

Την  ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να δεχθούν ως έγκυρο το δεύτερο επαναληπτικό αρνητικό τεστ και ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αγγλία και ότι θα πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση για 10 επιπλέον ημέρες. Τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της, υπό την απειλή προστίμου σε περίπτωση που οι αστυνομικές αρχές τους εντοπίσουν εκτός της οικίας τους. 

Στρέφεται κατά του ιατρικού κέντρου

Μετά την περιπέτεια που είχε, η κοπέλα έχει κινηθεί κατά του ιατρικού κέντρου, καθώς όπως αναφέρει, εξαιτίας της λανθασμένης διάγνωσης, υποβλήθηκε σε τεράστια ταλαιπωρία η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και ένιωσε άγχος, φόβο και τρόμο για την υγεία τη δική της και της οικογένειάς της.

Επίσης, το προγραμματισμένο ταξίδι στην Αγγλία για επαγγελματικούς λόγους ακυρώθηκε. Έχασε το αεροπορικό εισιτήριο και τώρα θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω έξοδα για την έκδοση νέου εισιτηρίου.  

Ανθή Τσιμά

Θα επιχειρήσουμε εξωδικαστική συμφωνία

Η δικηγόρος της κοπέλας, Ανθή Τσιμά, αναφέρει για την υπόθεση: «Είναι μια υπόθεση που έχει ιδιαίτερο νομικό ενδιαφέρον. Θα επιχειρήσουμε εξωδικαστική ικανοποίηση των απαιτήσεων της εντολέως μου και σε περίπτωση μη επίτευξης αυτής,  θα καταφύγουμε στη δικαιοσύνη. Οι ενέργειες προς αποζημίωση στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αφορούν μόνο την οικονομική ζημία, αλλά και την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη η εντολέας μου. Εξαιτίας μιας τουλάχιστον αμελούς συμπεριφοράς ή πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων εκ μέρους του ιατρικού κέντρου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ