Ποια είναι η τρανς που στέφθηκε «Μις Πορτογαλία» και τώρα διεκδικεί τον τίτλο «Μις Κόσμος»

240
[wpv-post-body][wpv-post-title][wpv-post-shortcode]

Η αεροσυνοδός με ύψος 1,90 που έχει γίνει viral για τη διάκρισή της στα καλλιστεία

Τον περασμένο Ιούλιο η Rikkie Valerie Kollé έγραψε ιστορία, καθώς έγινε το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο που κέρδισε τον τίτλο Μις Ολλανδία 2023.

Μερικούς μήνες αργότερα, η Πορτογαλία το επαναλαμβάνει με την Marina Machete, να κερδίζει τον τίτλο της ομορφότερης γυναίκας στην πατρίδα της και να διεκδικεί τη διάκριση «Μις Κόσμος».

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι μια τρανς αεροσυνοδός επικράτησε των υπολοίπων στα φετινά καλλιστεία, με τις αντιδράσεις γύρω από τη νίκη της να ποικίλλουν.

Ποια είναι η Marina Machete

H Machete είναι η πρώτη γυναίκα που φόρεσε το στέμμα της «Μις Πορτογαλίας» και όπως είπε, αισθάνεται υπερήφανη για τον εαυτό της. Όμως, παρά τη σημαντική της διάκριση στον διαγωνισμό ομορφιάς, το όνομά της δεν είναι και τόσο γνωστό εκτός συνόρων.

Ελάχιστα στοιχεία είναι γνωστά, τόσο για την ταυτότητά της, όσο και για τη διαδρομή της στον χώρο της μόδας.

Είναι 28 ετών, κατάγεται από τη Λισαβόνα και έχει ύψος 1,90. Αν και γεννήθηκε βιολογικά άνδρας, αποφάσισε να κάνει φυλομετάβαση, χωρίς να έχει μοιραστεί ακόμη δημόσια, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία.

Πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με το μόντελινγκ, εργαζόταν ως αεροσυνοδός από το 2018, ενώ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δίνουν έμφαση και στα πολλά κοινωνικά προγράμματα, όπου έχει συνεισφέρει.

«Για πολλά χρόνια δεν μπορούσα να συμμετάσχω στα καλλιστεία»

Στις 5 Οκτωβρίου 2023, εκπροσώπησε την Παλμέλα, πόλη από την οποία και κατάγεται, στον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος Πορτογαλία 2023» εναντίον 16 άλλων υποψηφίων στο Borba Events Pavilion στην Borba της Πορτογαλίας. Κέρδισε τον τίτλο.

«Είμαι υπερήφανη που θα είμαι η πρώτη διεμφυλική που θα διεκδικήσει τον τίτλο της Μις Κόσμος για την Πορτογαλία» έγραψε η ίδια στον ιστότοπό της αφού κέρδισε το πολυπόθητο στέμμα στον διαγωνισμό ομορφιάς.

«Για πολλά χρόνια δεν ήταν δυνατόν να συμμετάσχω και σήμερα είμαι υπερήφανη που ανήκω σε αυτήν την απίστευτη ομάδα των φιναλίστ» πρόσθεσε.

Στις 18 Νοεμβρίου 2023, θα εκπροσωπήσει την Πορτογαλία στο Μις Υφήλιος 2023 στο Σαν Σαλβαδόρ του Ελ Σαλβαδόρ.

Αν και το όνομά της φιγουράρει στις πρώτες ειδήσεις ανά τον κόσμο τα τελευταία εικοσιτετράωρα, το επίσημο προφίλ της στο Instagram, δεν ξεπερνά τους 4.000 ακολούθους. Οι δημοσιεύσεις της είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και το μόνο βιογραφικό στοιχείο στο προφίλ της, είναι ο νεοαποκτηθείς τίτλος της, «Μς Πορτογαλία 2023».

Αν η Machete στεφθεί «Μις Υφήλιος 2023», θα είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που θα κερδίσει τον τίτλο και θα γράψει ιστορία μόδα και θα συμβάλει στη ριζική αλλαγή των δεδομένων στον χώρο και τα δικαιώματα των τρανς, σε παγκόσμια κλίμακα. 

https://www.protothema.gr/