Απίθανος παιδοχειρουργός συνοδεύει τους μικρούς ασθενείς του στο χειρουργείο για να μην φοβούνται

966

To όνομά του είναι Hesham Abdelkader, δουλεύει ως χειρουργός στην Αίγυπτο, τον φωνάζουν «Super H» και η αποστολή του είναι να κάνει τα παιδιά να μην φοβούνται τον γιατρό!

Με μια σειρά από βιντεάκια στο Instagram, προσπαθεί να διώξει την πεποίθηση ότι οι γιατροί και τα νοσοκομεία είναι κάτι τρομακτικό που επικρατεί στην χώρα του. 

«Οι ανατολικές κοινότητες γενικά και στην Αίγυπτο ειδικότερα, τα παιδιά φοβούνται πολύ να πάνε στον γιατρό. Όταν μάλιστα πρέπει να υποβληθούν σε κάποια επέμβαση, δεν φοβούνται μόνο τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους. Έτσι, κάνουμε αυτά τα βίντεο για να σπάσουμε τον πάγο, για να πούμε στα παιδιά να μην ανησυχούν όταν είναι μαζί μας! Κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διώξω τον φόβο από τους μικρούς μου ασθενείς», λέει ο ίδιος.

Το Super H έχει γίνει επίσης σειρά κινουμένων σχεδίων στα social media, για να βοηθήσουν τους γονείς να κατανοήσουν τη σημασία της ιατρικής επιστήμης. 

«Διαπίστωσα ότι η νόμιμη πύλη για να απευθυνόμαστε στα παιδιά είναι μέσω των γονιών τους, επομένως τα 30 επεισόδια απευθύνονται στους γονείς και προσπαθούν να τους δώσουν πληροφορίες για την ιατρική αλλά και πώς να αντιμετωπίσουν το επίμονο παιδί τους, το ντροπαλό παιδί τους, εκείνο που δεν θέλει να τρώει υγιεινά ή δεν θέλει να κάνει αθλήματα», προσθέτει. 

Ένα από τα πιο πρόσφατα βίντεο που ανάρτησε έγινε αμέσως viral και κέρδισε υποστηρικτές από όλο τον κόσμο. 

Ο Hesham κάθεται οκλαδόν στο φορείο και έχει στην αγκαλιά του ένα μωρό που ετοιμάζεται να μπει στο χειρουργείο. Το μωρό, που φοράει σκουφάκι και ρόμπα και είναι έτοιμο για μια δύσκολη επέμβαση, ηρεμεί στην αγκαλιά του γιατρού. 

Πηγή: malaysia.news.yahoo.com