Μαρόκο: Συγκλονιστικό βίντεο, βρήκαν νεογέννητο στα συντρίμμια – 2.500 νεκροί από τον σεισμό των 7 Ρίχτερ

323

Ισοπεδώθηκαν ολόκληρες εκτάσεις – Αδυνατεί ο κρατικός μηχανισμός να παρέχει βοήθεια – Προσωπικές ιστορίες από την τραγωδία, δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι επιζώντες

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον μεγάλο σεισμό των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος έπληξε το Μαρόκο την Παρασκευή.

Στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, διασώστες και πολίτες οι οποίοι σκάβουν τα συντρίμμια εντοπίζουν ένα νεογέννητο κοριτσάκι να είναι ζωντανό μέσα στα χώματα και τα μπάζα και καταφέρνουν να το ανασύρουν.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Την ίδια ώρα, σοκαριστικός είναι ο απολογισμός του καταστροφικού σεισμού που σάρωσε το Μαρόκο, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα οι νεκροί ανέρχονται σε 2.497 ενώ οι τραυματίες σε 2.476.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει την περιοχή εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, ανέφερε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), ενώ σεισμοί αυτού του μεγέθους εκεί είναι «ασυνήθιστοι αλλά όχι απροσδόκητοι», ανέφερε, προσθέτοντας ότι κανένας με μέγεθος μεγαλύτερο από 6 δεν έχει καταγραφεί από το 1900.

https://www.protothema.gr/