Φωτιές στη Χαβάη: Στους 36 οι νεκροί, «στάχτη» η ιστορική πόλη Λαχέινα – Δείτε συγκλονιστικά βίντεο

725

«Σκηνές ταινίας φρίκης» στο παραθαλάσσιο θέρετρο – Πληροφορίες για Έλληνες στην περιοχή που λόγω διακοπής των επικοινωνιών δεν μπορούν να μιλήσουν με τους δικούς τους

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που έχει προκληθεί στην παραθαλάσσια πόλη Λαχέινα στο Μάουι της Χαβάης από τις πυρκαγιές που συνεχίζουν να μαίνονται στο νησιωτικό σύμπλεγμα. Tην ίδια ώρα, ο τραγικός απολογισμός των πυρκαγιών που πλήττουν τα νησιά έχει εκτιναχθεί από 6 νεκρούς που ήταν εχθές σε 36 θύματα, όπως μετέδωσε πρώτο το τοπικό μέσο Hawaii News Now.

Η ιστορική πόλη Λαχέινα, που υπήρξε κάποτε πρωτεύουσα του Βασιλείου του Χαβάης «έχει μετατραπεί ως επί το πλείστον σε στάχτη», βυθίζοντας στο πένθος τους κατοίκους για την απώλεια αυτού του σημαντικού κομματιού της ιστορίας του αρχιπελάγους, αναφέρει το ρεπορτάζ του NBC News. Ο θρήνος για όσα χάθηκαν και η αγωνία για το αύριο είναι τα αισθήματα που επικρατούν πλέον στο παραθαλάσσιο θέρετρο που πριν από λίγες μέρες έσφυζε από ζωή.

Εικόνες από δορυφόρο αποτυπώνουν την τεράστια καταστροφή στη Λαχέινα, που μέχρι πρόσφατα ήταν ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αμερικάνους και όχι μόνο.

Αυτό το θέρετρο των 12.000 κατοίκων έζησε σκηνές «αντάξιες ταινίας φρίκης», είπε στο CNN η Κλερ Κεντ, μια κάτοικος το σπίτι της οποίας καταστράφηκε από τη φωτιά. Περιέγραψε το χάος που επικρατεί στην κοινότητα με «ανθρώπους εγκλωβισμένους σε μποτιλιαρίσματα», ανάμεσα σε «αυτοκίνητα που έχουν πάρει φωτιά και στις δύο πλευρές του δρόμου».

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι στην περιοχή βρίσκονται και Έλληνες οι οποίοι λόγω της διακοπής των τηλεπικοινωνιών δεν μπορούν να μιλήσουν με τους δίκους τους ανθρώπους.

Πτήσεις πάνω από την πόλη επέτρεψαν να εντοπισθούν «τουλάχιστον 271 δομές» που έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με την κομητεία του Μάουι.

https://www.protothema.gr/