Δύναμη ψυχής: 5χρονος με προσθετικά μέλη περπάτησε 10 χλμ & μάζεψε 1 εκ. ευρώ για το νοσοκομείο που τον έσωσε

1067

Ο 5χρονος Tony Hudgell είχε ένα ταραχώδες ξεκίνημα στη ζωή του, ωστόσο η καλοσύνη και η γενναιοδωρία είναι δύο λέξεις που δεν τις ξέχασε ποτέ.

Όταν γεννήθηκε, κακοποιήθηκε από τους βιολογικούς τους γονείς με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο του πόδια. Μετά από αυτό νοσηλεύθηκε για μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στο παιδικό νοσοκομείο του Λονδίνου.

Σήμερα, έχοντας δύο προσθετικά μέλη κάτω άκρων, αποφάσισε να τρέξει 10 ολόκληρα χιλιόμετρα ώστε να συγκεντρώσει χρήματα και να τα δωρίσει στο νοσοκομείο του Λονδίνου που τον έσωσε. Μία πράξη ευγνωμοσύνης και ένα μεγαλόκαρδο ευχαριστώ που ελάχιστοι άνθρωποι θα είχαν το κουράγιο και τη δύναμη να κάνουν.

Ο 5χρονος Tony, γεμάτος με πείσμα για ζωή, ξεκίνησε να περπατά όλο τον Ιούνιο για να συγκεντρώσει 500 λίρες. Ωστόσο, από την προηγούμενη Τετάρτη έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου. Ολοκλήρωσε την βόλτα του την περασμένη Τρίτη μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πατρίδα του στην νοτιαανατολική Αγγλία, ενώ γιόρτασε το γεγονός μαζί με τους ανθρώπους που τον υιοθέτησαν.

«Είναι απίστευτο ότι το παιδί μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες δεν μπορούσε να κάνει λίγα βήματα. Είναι ένα τόσο δυνατό και αποφασισμένο αγόρι. Είμαστε όλοι τόσο περήφανοι», είπε η θετή μητέρα του, Πάολα Χάτζελ μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων PA Media μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Ο 5χρονος Τόνι έμαθε πρόσφατα να περπατά με πατερίτσες, ωστόσο εμπνεύστηκε να πραγματοποιήσει την πρόκληση παρακολουθώντας τον «Captain Tom Moore», τον 100 ετών βετεράνο πολέμου που έγινε διάσημος στην χώρα του, αφού συγκέντρωσε περισσότερα από 40 εκατομμύρια για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας, κάνοντας εκατό γύρους πίσω από τον κήπο του.