Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣυγκλονιστική ιστορία: 28χρονη επέζησε 3 εγκεφαλικά έμφραγμα και κορωνοϊό, ενώ ήταν έγκυος

Συγκλονιστική ιστορία: 28χρονη επέζησε 3 εγκεφαλικά έμφραγμα και κορωνοϊό, ενώ ήταν έγκυος

Είναι από αυτές τις ιστορίες που τις διαβάζεις και λες, αποκλείεται δεν γίνονται αυτά.. Και όμως γίνονται και δεν ξέρουμε εάν θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε ως άτυχη την 28χρονη γυναίκα της ιστορίας για όσα της συνέβησαν ή τυχερή που κατάφερε να επιζήσει κορωνοϊό, 3 εγκεφαλικά και έμφραγμα, ενώ ήταν μάλιστα ήταν και έγκυος

Έγκυος επέζησε μετά από κορωνοϊό, 3 εγκεφαλικά και έμφραγμα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η απίστευτη ιστορία μίας εγκύου που επέζησε μετά από κορωνοϊό, 3 εγκεφαλικά και έμφραγμα!

Τον Αύγουστο του 2021 η 28χρονη γυναίκα, η οποία ήταν έγκυος 18 εβδομάδων, διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με χαμηλά επίπεδα οξυγόνου.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε. Αργότερα, υποβλήθηκε σε εξωσωματική οξυγόνωση με μεμβράνη, μια εξωσωματική τεχνική παροχής παρατεταμένης καρδιακής και αναπνευστικής υποστήριξης σε άτομα των οποίων η καρδιά και οι πνεύμονες δεν είναι σε θέση να παρέχουν επαρκή ποσότητα ανταλλαγής αερίων ή αιμάτωσης για τη διατήρηση της ζωής.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής της, η νεαρή Νταϊάνα γέννησε το μωρό της στις 31 εβδομάδες.

Η αρχή της περιπέτειας

Στα τέλη Ιουλίου, η Νταϊάνα και ο σύζυγός της Κρις, επισκέφθηκαν το Λας Βέγκας για την επέτειό τους.

Όταν επέστρεψαν, η 28χρονη κοπέλα είχε τρομερό πονοκέφαλο και εξάντληση, κανείς από τους δύο δεν είχε εμβολιαστεί, ενώ η Νταϊάνα είχε νοσήσει ήδη από κορωνοϊό.

«Ομολογουμένως δεν πίστευα ότι είχα ξανακολλήσει. Και περισσότερο, επειδή στη συγκεκριμένη φάση της εγκυμοσύνης, η κούραση είναι συνηθισμένη», σημείωσε η 28χρονη.

Αμέσως, επισκέφτηκε τον γυναικολόγο της για το προκαθορισμένο ραντεβού και εκείνος σκέφτηκε, ότι πιθανώς ήταν αφυδατωμένη και είχε πρωινές ναυτίες. Όμως, αργότερα ανέβασε δέκατα και της συνέστησε να πάει σε ένα τοπικό κέντρο υγείας.

Έκανε τεστ και βγήκε θετική στον κορωνοϊό, οπότε της συστήθηκε να κάνει ένα τεστ για τα επίπεδα οξυγόνου.

Στις 6 Αυγούστου επέστρεψε στο κέντρο υγείας. Από τότε δεν θυμάται και πολλά από τους επόμενους μήνες. Τις πρώτες μέρες της χορηγούσαν οξυγόνο, αργότερα διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια μπήκε στην εξωσωματική υποστήριξη.

Απίστευτο: Επέζησε μετά από κορωνοϊό, 3 εγκεφαλικά και έμφραγμα, ενώ ήταν έγκυος

Ήταν η τελευταία ευκαιρία της να ζήσει τόσο εκείνη όσο και το μωρό. Ένα μήνα μετά, ωστόσο, είχε πάθει τρία εγκεφαλικά και μία καρδιακή προσβολή.

Η ιατρική ομάδα εκτιμούσε ότι η Νταϊάνα θα έπρεπε να κουβαλήσει στο σώμα της ακόμη το μωρό της, όσο περισσότερο μπορούσε. Είχε αποσωληνωθεί και ανέπνεε μόνη της πλέον. Φαινόταν, ότι μπορούσε να τα καταφέρει, μέχρι που σταμάτησε να βελτιώνεται η κατάστασή της.

Το γεγονός ότι το έμβρυο μεγάλωνε μέσα της, δυσκόλευε στην προκειμένη περίπτωση την αναπνοή της 28χρονης.

Έτσι προχώρησαν σε καισαρική και το μωρό γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2021, στις 31 εβδομάδες. Ο μικρούλης χρειαζόταν κι αυτός οξυγόνο. Πέρασε τρεις εβδομάδες στην κλινική, προτού γυρίσει στο σπίτι.

Δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν η Νταϊάνα επέστρεψε κι εκείνη στο σπίτι γερή. Άρχισε να ανακτά τις δυνάμεις της μέρα με τη μέρα και ακόμη θυμάται την εμπειρία της με τον κορωνοϊό και τι σημαίνει αυτό για την υγεία της.

«Ανησυχώ πολύ. Εχω τρομάξει. Ακόμη δεν ξέρω τι επιπτώσεις θα έχει στο σώμα μου. Δεν είναι αστείο. Δεν είναι κάτι καλό», σημείωσε η Νταϊάνα.

Από αυτήν την τόσο τρομακτική της περιπέτεια η νεαρή γυναίκα ενθαρρύνει όλον τον κόσμο να εμβολιαστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ