Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠέθανε ο Στιβ Μακέι των θρυλικών Pulp σε ηλικία 56 ετών

Πέθανε ο Στιβ Μακέι των θρυλικών Pulp σε ηλικία 56 ετών

H σύζυγος του μπασίστα ανακοίνωσε ότι έχασε τη μάχη για τη ζωή, μετά από 3 μήνες στο νοσοκομείο

Ο Στιβ Μακέι, δηλαδή ο μπασίστας των θρυλικών Pulp, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, ωστόσο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής αιτία θανάτου του, παρά μόνο ότι νοσηλευόταν 3 μήνες στο νοσοκομείο.

Η σύζυγός του, Κέιτι Γκραντ, ανακοίνωσε τα δυσάρεστα νέα στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, γράφοντας: «Μετά από τρεις μήνες στο νοσοκομείο, παλεύοντας με όλη του τη δύναμη και την αποφασιστικότητα, είμαστε σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι που αποχαιρετήσαμε τον λαμπρό, όμορφο σύζυγό μου, Steve Mackey. Ο Steve πέθανε σήμερα, μια απώλεια που άφησε εμένα, τον γιο του Marley, τους γονείς Kath και Paul, την αδελφή Michelle και πολλούς φίλους συντετριμμένους. Ο Steve ήταν ο πιο ταλαντούχος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ, ένας εξαιρετικός μουσικός, παραγωγός, φωτογράφος και κινηματογραφιστής. Όπως και στη ζωή του, λατρεύτηκε από όλους όσων οι δρόμοι του διασταυρώθηκαν στους πολλαπλούς δημιουργικούς κλάδους που κατέκτησε. Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλο το προσωπικό του NHS που εργάστηκε ακούραστα για τον Steve. Θα μας λείψει αφάνταστα. Η οικογένεια έχει ζητήσει να παραμείνει ιδιωτική αυτή τη στιγμή».

Λίγη ώρα αργότερα, ο επίσημος λογαριασμός των Pulp, έγραψε το εξής μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδεύομενο από μία φωτογραφία του μπασίστα το 2012 σε περιοδεία τους στη Νότια Αμερική: «Ο αγαπημένος μας φίλος και μπασίστας Στιβ Μακέι απεβίωσε σήμερα το πρωί. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του. Καλό ταξίδι, Στιβ. Ελπίζουμε να τα πούμε μια μέρα. Με όλη μας την αγάπη».

Γνωστός για τη δουλειά του ως μπασίστας του βρετανικού συγκροτήματος Pulp, ο Στιβ Μακέι συνεργάστηκε επίσης με διάφορους άλλους καλλιτέχνες και συγκροτήματα, παράγοντας μουσική που αποθεώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Γεννημένος στο Σέφιλντ της Αγγλίας το 1966, εκτέθηκε στη μουσική από μικρή ηλικία. Οι γονείς του ήταν και οι δύο μουσικοί και τον ενθάρρυναν να μάθει να παίζει όργανα από παιδί. Ο Μακέι άρχισε να παίζει μπάσο όταν ήταν μόλις 12 ετών, και μέχρι να φτάσει στα τέλη της εφηβείας του, είχε φτάσει σε επαγγελματικό επίπεδο.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ