Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤραγωδία στην Ιταλία: Οκτώ νεκροί από την κατολίσθηση στην Ίσκια

Τραγωδία στην Ιταλία: Οκτώ νεκροί από την κατολίσθηση στην Ίσκια

Αρκετές οικογένειες παραμένουν παγιδευμένες στα σπίτια τους – 120 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Ίσκια την Παρασκευή – Σπίτια έχουν καλυφθεί από βράχους και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τις λάσπες

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την τεράστια κατολίσθηση που έπληξε την πόλη Κασαμίτσιολα του ιταλικού νησιού Ίσκια το πρωί του Σαββάτου, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι SkyTg24, επικαλούμενο τον Ιταλό υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αναπληρωτή πρωθυπουργό Ματέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με τις ομάδες διάσωσης, υπάρχουν αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων μια οικογένεια αποτελούμενη από τον άντρα, τη γυναίκα, ένα βρέφος και μια 25χρονη κοπέλα. Επιπλέον, δέκα κτίρια έχουν καταρρεύσει. 

Νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό, αγνοούνται ως αποτέλεσμα κατολίσθησης που προκλήθηκε από έντονες βροχοπτώσεις. Αρκετά σπίτια θάφτηκαν κάτω από τις πέτρες, ενώ μεγάλες ροές λάσπης πλημμύρισαν δρόμους της πόλης και προκάλεσαν ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 120 χιλιοστά βροχής έπεσαν στην Ίσκια την Παρασκευή.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή via Celario, στην Κασαμίτσιολα, υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 30 οικογένειες παγιδευμένες στα σπίτια τους και είναι χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Συνολικά υπάρχουν περίπου 100 άτομα που δεν έχουν ακόμη προσεγγιστεί. Ο δρόμος που οδηγεί στα σπίτια τους είναι προς το παρόν αδιάβατος λόγω της λάσπης, των ογκόλιθων και των συντριμμιών που τον εμποδίζουν και ομάδες του τοπικού δήμου προσπαθούν να τον απελευθερώσουν με διάφορα χωματουργικά μηχανήματα και αντλίες νερού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ