Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠόλεμος στην Ουκρανία: Οδηγίες προς ρώσους στρατιώτες – «Πάρτε ταμπόν…»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οδηγίες προς ρώσους στρατιώτες – «Πάρτε ταμπόν…»

Στα εν λόγω πλάνα, μία γυναίκα, η οποία αναγνωρίστηκε ως στρατιωτικός γιατρός, ακούγεται να δίνει οδηγίες σε στρατιώτες εν μέσω της «μερικής επιστράτευσης» που διέταξε ο Πούτιν, επισημαίνοντας ότι ο στρατός θα τους παρέχει μονάχα στολές λόγω των ελλείψεων που αντιμετωπίζει.

Απαριθμώντας όλα τα αναγκαία είδη που συνήθως θα παρείχαν οι Ενοπλες Δυνάμεις στο προσωπικό τους, αλλά εν προκειμένω δεν μπορούν, η αξιωματούχος δήλωσε στους άνδρες -σύμφωνα με την Telegraph– ότι οι ίδιοι θα πρέπει να κάνουν τις σχετικές προμήθειες, περιλαμβανομένων ειδών για τις πρώτες βοήθειες.

«Βάλτε τις γυναίκες και τις κοπέλες σας να αγοράσουν σερβιέτες. Τις φθηνότερες σερβιέτες και τα φθηνότερα ταμπόν. Ξέρετε όλοι σε τι χρησιμεύουν τα ταμπόν;», ρώτησε.

«Για να σταματήσει η αιμορραγία;» αποκρίνεται ένας άνδρας, για να λάβει την απάντηση: «Το βάζεις μέσα στην πληγή από σφαίρα και το ταμπόν διαστέλλεται και ασκεί πίεση στα τραύματα».

«Ολα αυτά τα ξέρω από την Τσετσενία» προσέθεσε η γυναίκα, κάνοντας αναφορά στους δύο πολέμους της Ρωσίας στην περιοχή, μεταξύ του 1994 και του 2000.

Ελλείψεις εξοπλισμού

Καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται, η Μόσχα παλεύει να εφοδιάσει κατάλληλα και να εξοπλίσει σωστά τους στρατιώτες της. Ωστόσο οι αναφορές ότι εφοδιάζονται με μουσκεμένα χαρτιά υγείας και τηλέφωνα της σοβιετικής εποχής αντί για σύγχρονα όπλα είναι πολλές.

Κατά το ρεπορτάζ, μάλιστα, οι επανειλημμένες διαμαρτυρίες των στρατιωτών έχουν οδηγήσει πολλούς ρώσους πολίτες, οι οποίοι τάσσονται υπέρ του πολέμου, να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι το στράτευμα, μέσω πρωτοβουλιών crowdfunding: Τα πάντα, από σκοπευτικά τουφεκιού μέχρι στρατιωτικές μπότες, έχουν σταλεί στην Ουκρανία, πληρωμένα από ρώσους πατριώτες.

Σε κάθε περίπτωση, το προαναφερθέν βίντεο, το οποίο φέρεται να προέρχεται από στρατώνα στη νότια πόλη του Βόλγκογκραντ, είναι ενδεικτικό της αμέλειας της Μόσχας να μεριμνήσει για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων τη, επισημαίνει η Telegraph.

Δείτε το βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ