Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠέθανε ο ράπερ Coolio

Πέθανε ο ράπερ Coolio

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο ράπερ Coolio.

Ο καλλιτέχνης που είχε γνωρίσει τεράστια επιτυχία με το τραγούδι Gangsta’s Paradise βρέθηκε νεκρός στην τουαλέτα του σπιτιού ενός φίλου του στο Λος Άντζελες, ανακοίνωσε ο μάνατζέρ του.

Η αιτία θανάτου δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο Coolio είναι περισσότερο γνωστός για την επιτυχία του 1995 «Gangsta’s Paradise», για την οποία κέρδισε Grammy Καλύτερης Σόλο Ραπ Ερμηνείας. Το τραγούδι ήταν το σάουντρακ της ταινίας με τη Μισέλ Φάιφερ «Dangerous Minds» και έχει αποσπάσματα από το τραγούδι του Στίβι Γουόντερ του 1976 «Pastime Paradise».

Ήταν υποψήφιος για άλλα πέντε Grammy κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και απογειώθηκε με την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ του 1994, «It Takes a Thief» από την Tommy Boy Records. Το πρώτο τραγούδι του, «Fantastic Voyage» έφτασε στο Νο 3 του Billboard Hot 100.

Ένα χρόνο αργότερα, το «Gangsta’s Paradise» έγινε Νο 1 single.

Ο Coolio εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες – τόσο ως ο εαυτός του όσο και σε μικρούς ρόλους.

Ο ράπερ ήταν επίσης γνωστός για την αγάπη του για τη μαγειρική, η οποία τελικά γέννησε τη διαδικτυακή σειρά «Cookin’ With Coolio» το 2008.

Ο ράπερ Ice Cube είναι μεταξύ των πολλών καλλιτεχνών που απέτισαν φόρο τιμής στον Coolio με μηνύματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είδα από πρώτο χέρι την άνοδο αυτού του ανθρώπου στην κορυφή της βιομηχανίας» έγραψε στο Twitter.

Ο MC Hammer, χαρακτήρισε τον Coolio ως «έναν από τους ωραιότερους τύπου που έχει γνωρίσει».306 / 5.000

Η Μισέλ Φάιφερ σε ανάρτησή της στο Instagram έγραψε: «Συγκινήθηκα που άκουσα για τον θάνατο του προικισμένου καλλιτέχνη @coolio. Μια ζωή που διακόπηκε τελείως πολύ σύντομα…Θυμάμαι ότι ήταν πολύ ευγενικός. 30 χρόνια μετά εξακολουθώ να αισθάνομαι ρίγος όταν ακούω το (Gangsta’s Paradise)».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ