Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑγριογούρουνο επιτίθεται σε ψαράδες – video

Αγριογούρουνο επιτίθεται σε ψαράδες – video

Ένα αγριογούρουνο επιτίθεται σε δύο ψαράδες που ψαρεύουν κυπρίνους

Η επιθετικότητα των αγριόχοιρων είναι γνώριμη στους κυνηγούς. Οι αγριόχοιροι όταν δεν είναι «στα κέφια» στους μετατρέπονται σε ένα επικίνδυνο θηρίο. Πολλά βίντεο έχουν καταγραφεί με σωρηδόν επιθέσεις τόσο σε κυνηγούς όσο και σε απλούς πολίτες. Κάτι ανάλογο ωστόσο που να έχει συμβεί με ψαράδες δεν είναι και τόσο συνηθισμένο.

Αυτή είναι η περιπέτεια που συνέβη στους Ισπανούς ψαράδες κυπρίνου που κινηματογράφησαν αυτήν την εντυπωσιακή συνάντηση όσο καλύτερα μπορούσαν επειδή το ζώο φαινόταν σε πολύ κακή διάθεση.

Η ιστορία διαδραματίστηκε στη Ναβάρρα της Ισπανίας. Οι δύο ψαράδες εκεί που ψάρευαν αμέριμνοι είδαν από μακριά να πλησιάζει προς το μέρος τους ένα ζώο. Λίγο αργότερα κατάλαβαν ότι πρόκειται για ένα αγριογούρουνο. Το ζώο προσέγγισε την όχθη που ήθελε να βγει και βλέποντας τους άνδρες άρχισε να χτυπά απειλητικά τα δόντια του. Μία ιδιότητα που γίνεται συχνά χρήση από αγριογούρουνα όταν βρίσκονται σε τεταμένη ιδίως κατάσταση.

Ένας από τους ψαράδες ανέφερε: «ο κάπρος πήδηξε στο νερό, είδαμε ότι έρχεται προς το μέρος μας, αρχίσαμε να καταγράφουμε τη σκηνή. Προσπαθήσαμε να τον διώξουμε, αλλά ήρθε μέχρι τα πόδια μας. Ήμασταν ήρεμοι γιατί ξέραμε ήδη ότι δεν μπορούσε να ανέβει στην όχθη σε εκείνο το μέρος».

Μόνο που ο κάπρος βγήκε από το νερό λίγο πιο πέρα, οι ψαράδες τράπηκαν σε φυγή και σκαρφάλωσαν στην οροφή του αυτοκινήτου τους μπροστά στο ιδιαίτερα επιθετικό αγριογούρουνο, το οποίο τελικά επέστρεψε στη φύση.

ΠΗΓΗ: kynigesia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ