Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗΠΑ: Σκότωσαν Αφροαμερικανό στη Μινεάπολη και δίνουν $3,25 εκατ. στην οικογένειά του

ΗΠΑ: Σκότωσαν Αφροαμερικανό στη Μινεάπολη και δίνουν $3,25 εκατ. στην οικογένειά του

Η λευκή αστυνομικός φέρεται να μπέρδεψε το τέιζερ με το υπηρεσιακό της όπλο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου Ντόντε Ράιτ – Η Κίμπερλι Πότερ κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Οι αρχές ενός προαστίου της Μινεάπολης συμφώνησαν σήμερα να καταβάλουν το ποσό των 3,25 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια του Ντόντε Ράιτ, ενός Αφροαμερικανού οδηγού ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου από μια λευκή αστυνομικό η οποία κατά λάθος τον πυροβόλησε με το υπηρεσιακό περίστροφό της αντί να τον ακινητοποιήσει με το όπλο τέιζερ.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του Ράιτ ανέφεραν ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός στην αγωγή που είχαν καταθέσει εναντίον του δήμου Μπρούκλιν Σέντερ δεν θα θεωρηθεί ολοκληρωμένος μέχρι να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές και σε ένα δεύτερο ζήτημα, την επανεκπαίδευση των αστυνομικών της πόλης.

«Η οικογένεια ελπίζει ότι η κληρονομιά (του Ντόντε Ράιτ) θα είναι θετική και θα εμποδίσει άλλες οικογένειες να βιώσουν τέτοια οδύνη», τόνισαν.

Αξιωματούχοι του δήμου του Μπρούκλιν Σέντερ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Ο Ράιτ σκοτώθηκε στις 11 Απριλίου 2021, όταν η βετεράνος αστυνομικός Κίμπερλι Πότερ μπέρδεψε το υπηρεσιακό όπλο της με το τέιζερ και άνοιξε πυρ εναντίον του 20χρονου, ο οποίος αντιστεκόταν στον έλεγχο από συναδέλφους της. Κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών.

Ο θάνατος του Ντόντε Ράιτ προκάλεσε κατακραυγή σε όλες τις ΗΠΑ και πολλοί θεώρησαν ότι ήταν άλλο ένα παράδειγμα της αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας σε βάρος Αφροαμερικανών.

Ο Ράιτ έπεσε νεκρός σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων βορειότερα από το σημείο όπου ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ, γονατίζοντας στον λαιμό του επί σχεδόν 9 λεπτά. Ο δήμος της Μινεάπολης συμφώνησε τον Μάρτιο του 2021 να καταβάλει αποζημίωση ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια του Φλόιντ για τον θάνατό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ