Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΝέα Υόρκη: Ξήλωσαν το τελευταίο καρτοτηλέφωνο τηλέφωνο από τους δρόμους

Νέα Υόρκη: Ξήλωσαν το τελευταίο καρτοτηλέφωνο τηλέφωνο από τους δρόμους

Πλέον στη Νέα Υόρκη τα τηλέφωνα που λειτουργούσαν με τις περίφημες «τηλεκάρτες», δεν υπάρχουν.

Το τελευταίο τηλέφωνο για το κοινό το οποίο λειτουργούσε με τηλεκάρτα στη Νέα Υόρκη, βρισκόταν όρθιο μέχρι την Παρασκευή στην 7η Λεωφόρο. Ο κόσμος καθώς μιλούσε απορροφημένος στο κινητό του, το προσπερνούσε αφού κανείς δεν χρησιμοποιεί πια τηλέφωνα για το κοινό που λειτουργούν με τηλεκάρτα.

Η εποχή των ΄90s  οπότε και τοποθετήθηκαν αυτά τα τηλέφωνα και όλοι τα χρησιμοποιούσαν με τηλεκάρτα για να επικοινωνήσουν τελείωσε οριστικά. Η ψηφιακή εποχή νίκησε.

Σε 6.000 σημεία

Η αρχή για το ξήλωμα όλων των τηλεφώνων για το κοινό, τα οποία δεν είναι και λίγα στους δρόμους της Νέας Υόρκης αφού ξεπερνούν τα 6.000, έγινε το 2016 και ολοκληρώθηκε με την «αποκαθήλωση» και του τελευταίου τηλεφώνου.

Όπου υπήρχε εγκατεστημένος τέτοιος τηλεφωνικός θάλαμος, τη θέση του θα πάρει ένας σταθμός LinkNYC, δηλαδή υπερσύγχρονες ψηφιακές πινακίδες που θα προσφέρουν WiFi υπερυψηλής ταχύτητας για όλους. Μάλιστα στόχος είναι σύντομα οι πινακίδες αυτές να παρέχουν και δίκτυο 5G.

Πάντως το τέλος αυτής της ρομαντικής εποχής όπου στηνόσουν στην ουρά, στη βροχή και στο κρύο και περίμενες να τελειώσει το τηλεφώνημα ο μπροστινός σου για να τηλεφωνήσεις εσύ, δεν θα πάει στα σκουπίδια.

Ο τελευταίος θάλαμος τηλεφώνων που λειτουργούσε με τηλεκάρτα, θα μεταφερθεί στο Μουσείο της Πόλης της Νέας Υόρκης και θα αποτελέσει μέρος μιας έκθεσης, σχετικά με το πώς ήταν η μητρόπολη πριν από την εμφάνιση των υπολογιστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ