Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΔίκη Ντεπ - Χερντ: Την Τρίτη η απόφαση - Τι θα συμβεί...

Δίκη Ντεπ – Χερντ: Την Τρίτη η απόφαση – Τι θα συμβεί αν χάσει η Άμπερ Χερντ

Οι ένορκοι δεν κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση, οπότε η δίκη παίρνει παράταση – Τι θα συμβεί αν οι ισχυρισμοί της Χερντ αποδειχνούν ψευδείς – Η ποινή  που θα της επιβληθεί για ψευδορκία

Η δίκη του Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χερντ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου και οι δικηγόροι των δύο ηθοποιών έδωσαν τις τελικές τους αγορεύσεις.

H επιτροπή εξέτασε τις ετυμηγορίες, προκειμένου να ανακοινώσει την απόφαση. Ωστόσο, δεν κατάφερε να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση, οπότε θα συνεδριάσει ξανά την Τρίτη στις 9 το πρωί, καθώς τη Δευτέρα είναι η αργία της Ημέρας Μνήμης στις ΗΠΑ.

Δείτε τη δίκη:

Και οι δύο πλευρές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, με τη νομική ομάδα του Ντεπ να κάνει το αδύνατον δυνατό για να αποκαταστήσει την καλή του φήμη, μετά τις κατηγορίες που έχει δεχτεί από την πρώην σύζυγό του.

Πιο συγκεκριμένα, η Άμπερ Χερντ τον κατηγορεί για ενδοοικογενειακή βία, λεκτική κακοποίηση και πρόκληση συναισθηματικής βλάβης.

Το κοινό ωστόσο, καθώς και πολλοί celebrities, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σχετικά με την υπόθεση, κάνουν λόγο για «ψευδείς κατηγορίες, που αποσκοπούν στο οικονομικό κέρδος, ενώ έχουν ως στόχο να αμαυρώσουν το όνομα ενός σπουδαίου ανθρώπου».

«Πριν από δύο χρόνια, έγινα δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπούσε την ενδοοικογενειακή βία κι ένιωσα σε όλη της τη δύναμη την οργή της κοινωνίας μας για τις γυναίκες που μιλάνε», έγραψε σε άρθρο της το 2016 στη Washington Post η Άμπερ Χερντ και εκεί κρύβεται η ουσία όλης της υπόθεσης.

Μπορεί η Άμπερ Χερντ να ισχυρίζεται ότι δεν κατονόμασε ποτέ τον Τζόνι Ντεπ και πως εκείνος της στερεί την ελευθερία του λόγου της, γιατί φοβάται για τη φήμη του, όμως όλοι δείχνουν να είναι… απέναντί της.

Όπως ανέφερε και η δικηγόρος του ηθοποιού, Καμίλα Βάσκεζ, η Άμπερ Χερντ μπορεί να μην αναφέρθηκε στο όνομά του, όμως τον «σκιαγράφησε» στο άρθρο της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για εκείνον. Ως συνέπεια αυτού, ο Τζόνι Ντεπ έχασε δεκάδες ρόλους στο Χόλιγουντ.

«Ενώ το όνομα του κυρίου Ντεπ θα αμαυρωθεί για πάντα από αυτούς τους φρικτούς και ψευδείς ισχυρισμούς, αυτή η υπόθεση είναι για να σας πει την ιστορία του και την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη. Πρόκειται για την αποκατάσταση της χαμένης του φήμης. Έχει να κάνει με το να δείξουμε στα παιδιά του κυρίου Ντεπ, τη Λίλι-Ρόουζ και τον Τζακ, ότι αξίζει να παλέψουμε για την αλήθεια. Σας είπε την αλήθεια, την ακριβή αλήθεια, ακόμη και αν είναι αρκετά ενοχλητική, ακόμα και για τον ίδιο. Ήξερε ότι αυτό θα συνέβαινε, όταν έφερε αυτή την υπόθεση στην επιφάνεια. Σας παρακαλούμε να του δώσετε πίσω το όνομά του, τη φήμη του και την καριέρα του», δήλωσε ο κύριος Τσου, δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ στη χθεσινή δίκη.

«Σε αυτή τη δίκη η κυρία Χερντ έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τα στοιχεία, οπότε δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε από τα δικά της λόγια», συμπλήρωσε. Αμέσως μόλις παρουσίασε τα επιχειρήματά του, επέστρεψε στη θέση του και αγκάλιασε σφιχτά τον ηθοποιό. 

Τι θα συμβεί αν χάσει η Άμπερ Χερντ

Αν τελικά, συμβεί αυτό που όλοι περιμένουν και η ηθοποιός κατηγορηθεί για ψευδορκία, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απ’ ότι θα πίστευε κανείς.

Όπως αναφέρει η δικαστική συνήγορος Κάθριν Λαζάρντο στο κανάλι «Law&Crime», το οποίο καλύπτει την πολυκροτη δίκη, στην κομητεία της Βιρτζίνια η ψευδορκία θεωρείται κακούργημα 5ης τάξης.

«Η ψευδορκία στη Βιρτζίνια θεωρείται κακούργημα 5ης κατηγορίας (Class 5). Αυτό σημαίνει ότι τιμωρείται με 1, 2 ή το πολύ, 10 χρόνια φυλάκισης. Δεδομένου όμως ότι είναι 5ης τάξης, μπορεί να υποβιβαστεί και σε πλημμέλημα», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να κατηγορηθεί η Άμπερ Χερντ για ψευδορκία.

«Ας πούμε ότι η Χερντ χάνει κι οι ένορκοι αποφασίζουν ότι όντως, λέει ψέματα για την κακοποίησή της. Δεν μπορούν όμως, να το αποφασίσουν, αν δεν έχουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Δεν καταδικάζεται λοιπόν, αυτόματα για ψευδορκία. Αυτό θα συνέβαινε μόνο εάν ένας κατήγορος κάνει μια ξεχωριστή καταγγελία εναντίον της για ψευδορκία. Θα μπουούσαν σαφώς να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δίκη», δήλωσε.

Όπως ανέφερε αργότερα, η ίδια έχει παρακολουθήσει αμέτρητες διαμάχες σε δικαστικές αίθουσες και μέσα από τη δική της εμπειρία, πίστευε αρχικά, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα κατηγορηθεί κανείς για ψευδορκία. Όσο βλέπει όμως, τη δίκη να προχωρά, το σενάριο αυτό φαντάζει ακόμα πιο πιθανό στο μυαλό της.

«Στην αρχή της δίκης, έλεγα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να διωχθεί κάποιος για ψευδορκία. Όμως, όσο περισσότερο παρακολουθώ τη δίκη, αποτροπιάζω. Ηθικά μου φαίνεται εξωφρενικό να να κάνεις κάποια ψευδή δήλωση ή να πείσεις κάποιον μάρτυρα να προβεί σε ψευδορκία, την ώρα που βρίσκεται στο εδρανο», εξήγησε και τόνισε πως σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να «σταλθεί σε όλους ένα ηχηρό μήνυμα, σχετικά με το πόσο σημαντικές είναι οι δηλώσεις ενώπιον του Δικαστηρίου».

«Μετά από αυτή τη δίκη, πρέπει όλοι να το λάβουν υπόψιν τους. Δεν μπορείς να κάνεις τέτοιες δηλώσεις στο δικαστήριο και να μην έχεις επιπτώσεις», αναφέρει.

Με τα λεγόμενά της δείχνει να συμφωνεί και ο Χάλιμ Ντανίντινα, δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης και πρώην δικαστής της Καλιφόρνια.

«Είμαι σίγουρος πως αν ο Τζόνι κερδίσει, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, που θα σκεφτούν δύο φορές να κάνουν τέτοιες δηλώσεις, που δεν ευσταθουν. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο, όπου ο καθένας θα νιώθει ότι μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ακόμα κι αν δεν είναι αλήθεια, καταστρέφοντας έτσι τη ζωή του άλλου», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ