Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΓαλλικές εκλογές - Μακρόν: «Δεν είμαι πια υποψήφιος κάποιου κόμματος, είμαι ο...

Γαλλικές εκλογές – Μακρόν: «Δεν είμαι πια υποψήφιος κάποιου κόμματος, είμαι ο πρόεδρος όλων»

Ενωτικός στο πρώτο του μήνυμα προς τον γαλλικό λαό ο Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του – Σύμφωνα με την Ipsos, κερδίζει με ποσοστό 58,8% έναντι 41,2% της Λεπέν – «Ευχαριστώ» ήταν η πρώτη του λέξη
Ενωτικό μήνυμα στον γαλλικό λαό για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας απηύθυνεο Εμανουέλ Μακρόν, που κατευθύνεται στο Πεδίον του Άρεως συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν, αλλά και νέους ανθρώπους. Σύμφωνα με αναθεωρημένη πρόβλεψη της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ipsos ο Μακρόν κερδίζει τις εκλογές με 58,8% έναντι 41,2% της Λεπέν

Υπό τους ήχους της «Ωδής στη Χαρά» του Μπετόβεν, ο Μακρόν, εμφανώς ικανοποιημένος προχωρά προς τον χώρο που βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι οπαδοί του. Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρετά εν μέσω χειροκροτημάτων τους συγκεντρωμένους. Η ομιλία του έγινε μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκτιμήσεων για νίκη του με πάνω από 58%

Ευχαριστώ» ήταν η πρώτη του λέξη. «Ευχαριστώ φίλοι μου, συμπατριώτες μου εδώ στο Παρίσι αλλά και παντού, σε όλη τη γαλλική επικράτεια», πρόσθεσε. «Μετά από πέντε χρόνια μετασχηματισμού, μία πλειοψηφία μου έκανε την τιμή να μου δώσει την προεδρία της Γαλλίας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, τους παράγοντες, τους ανθρώπους που με συνόδευσαν στην πορεία μου, όλους εκείνους που είναι μαζί μου από την αρχή κι έκαναν την επανεκλογή μου υπαρκτή. Ξέρω ότι δώσατε μεγάλη ενέργεια, κάνατε μεγάλη προσπάθεια. Ευχαριστώ και θα κάνω αυτό που πρέπει, αυτό που σας πρέπει. Ευχαριστώ».

Ο Μακρόν ευχαρίστησε τους Γάλλους και τις Γαλλίδες που του έδειξαν εμπιστοσύνη για μια ανεξάρτητη Γαλλία και πιο ισχυρή Ευρώπη με επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις βαθύτατες, προκειμένου να δώσουμε μια νέα πνοή στην καινοτομία, την οικολογία. Η Γαλλία θα γίνει ένα μεγάλο έθνος οικολογίας. Μήνυμα έστειλε και σε όσους τον ψήφισαν στον β’ γύρο για να αποφευχθεί η άνοδος της ακροδεξιάς στην εξουσία. Αναφερόμενος σε όσους απείχαν, ανέφερε ότι πρέπει και εκεί να υπάρξουν απαντήσεις. «Δεν είμαι πια υποψήφιος κάποιου κόμματος, είμαι ο πρόεδρος όλων», ανέφερε, καλώντας τους υποστηρικτές του να μην αποδοκιμάζουν την Μαρίν Λεπέν.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος ανέφερε ότι οι Γάλλοι ψήφισαν ένα πρόγραμμα για την εργασία, την οικονομία, τον πολιτισμό. «Αυτό το πρόγραμμα θέλω να το κρατήσω ισχυρό στα ερχόμενα χρόνια, γιατί ξέρω ότι έχουν αναφερθεί πολλές διαφορές, πολλές διασπάσεις και πρέπει να απαντήσω σε όλους για μια κοινωνία πιο ίση, πιο δίκαιη, μεταξύ αντρών και γυναικών».

Ο πόλεμος για την Ουκρανία είναι εκεί για να μας υπενθυμίζει ότι η Γαλλία πρέπει να υψώσει τη φωνή της και να οικοδομήσει την ισχύ της προς όλες τις κατευθύνσεις. Θα το κάνουμε», ανέφερε. «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ισχυροί και δεν θα αφήσουμε κανέναν στο πέρασμά μας. Όλοι μαζί θα πρέπει να ενωθούμε. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ζήσουμε απαντώντας στις προκλήσεις. Τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι ήσυχα χρόνια, αλλά ιστορικά χρόνια κι όλοι μαζί θα αλλάξουμε την ιστορία για τις επόμενες γενιές μας».

Υποσχέθηκε επίσης πως η νέα πενταετία του στην προεδρία δεν θα είναι απλά η συνέχεια της προηγούμενης. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Γάλλους άντρες και γυναίκες που στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο με εμπιστεύτηκαν για να φέρουμε μια πιο ανεξάρτητη Γαλλία, μια ισχυρότερη Ευρώπη, μέσα από επενδύσεις και βαθιές αλλαγές». «Ζήτω η Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία» κατέληξε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η εκδήλωση έκλεισε με το πλήθος να τραγουδά τον γαλλικό εθνικό ύμνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ