Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠαρ'ολίγον τραγωδία σε άσκηση με C-130 - Αλεξιπτωτιστής έμεινε κρεμασμένος στον αέρα...

Παρ’ολίγον τραγωδία σε άσκηση με C-130 – Αλεξιπτωτιστής έμεινε κρεμασμένος στον αέρα έξω από το αεροσκάφος

Το πρωτοφανές περιστατικό καταγράφηκε στη διάρκεια άσκησης στη Λάρνακα

Ένα σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες, καταγράφει την τραγωδία που λίγο έλειψε να σημειωθεί στη διάρκεια άσκησης των Ειδικών Δυνάμεων στην Κύπρο, όταν ένας αλεξιπτωτιστής έμεινε κρεμασμένος στον αέρα έξω από ένα C-130 για μερικά λεπτά.

Όλα ξεκίνησαν όταν το C-130 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Όταν έφτασε περίπου στα 5.000 πόδια, άναψε πράσινο φως για τη ρίψη αλεξιπτωτιστών με στατικό ιμάντα.

Ο πρώτος εκ των 40 αλεξιπτωτιστών έπεσε στο κενό από την πλαϊνη πόρτα του αεροσκάφους. Ωστόσο, ο ιμάντας δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο, με συνέπεια ο άντρας να μείνει κρεμασμένος στον αέρα, σε αποσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος, καθώς αυτό είναι το μήκος του ιμάντα.

Ο αλεξιπτωτιστής δεν έχασε το θάρρος του και προσπάθησε να ξεμπλοκάρει το αλεξίπτωτο, ενώ τον κρατούσε ο κρίκος ασφαλείας που συνδέει τον ιμάντα με τον σάκκο του αλεξίπτωτου. Τελικά, με αστραπιαίες κινήσεις, οι άλλοι αλεξιπτωτιστές που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, τον τράβηξαν μέσα και απέτρεψαν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα βραβεύσει τους κομάντος που συμμετείχαν στην επιχείρηση και αντιμετώπισαν την έκτακτη κατάσταση που συμβαίνει σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις αλλά και τους κυβερνήτες του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ