Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕπεισόδιο με πυροβολισμούς στον Έβρο: Αλλοδαπή γυναίκα βρέθηκε νεκρή στον ποταμό

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Έβρο: Αλλοδαπή γυναίκα βρέθηκε νεκρή στον ποταμό

Το περιστατικό με παράτυπους μετανάστες συνέβη το βράδυ του Σαββάτου – Πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά – Η νεκρή γυναίκα έχει πυροβοληθεί σχεδόν εξ επαφής με 22άρι πιστόλι, πιθανώς από τον  διακινητή – Πέντε μετανάστες αφρικανικής καταγωγής έχουν μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σκάφος με παράτυπους μετανάστες σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον ποταμό Έβρο, κοντά στο Σουφλί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες βράδυ μία βάρκα με συνολικά 11 άτομα ξεκίνησε να περάσει από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική.

Ελληνική περίπολος που βρισκόταν στην περιοχή εντόπισε τους παράτυπους μετανάστες με θερμική κάμερα και προσπάθησε να τους αποτρέψει να περάσουν στην ελληνική πλευρά με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων.

Από την τουρκική πλευρά ακούστηκαν πυροβολισμοί, πιθανώς από μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Όταν το σκάφος με τους μετανάστες έφτασε στην ελληνική πλευρά, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό μόνο πέντε άτομα, ενώ μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή να επιπλέει στο νερό.

Όπως διαπιστώθηκε, η γυναίκα έχει πυροβοληθεί σχεδόν εξ επαφής με 22άρι πιστόλι, το οποίο δεν χρησιμοποιεί ούτε η ελληνική ούτε η τουρκική πλευρά και εικάζεται ότι την πυροβόλησε ο διακινητής, πιθανώς επειδή διαμαρτυρήθηκε ή έπεσε στο νερό.

Οι πέντε παράτυποι μετανάστες που βρέθηκαν στο σκάφος -όλοι αφρικανικής καταγωγής, πιθανώς Αιθίοπες- έχουν μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη. Ένας εξ αυτών είναι ανήλικος.

Είχαν πληρώσει στον διακινητή 2.000 ευρώ έκαστος, προκειμένου να περάσουν στην Ελλάδα. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ