Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζει ο πατέρας που έχασε γυναίκα και παιδιά στο...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζει ο πατέρας που έχασε γυναίκα και παιδιά στο Ιρπίν – «Συγγνώμη, δεν σας προστάτεψα»

Η λογίστρια Τατιάνα Περεμπίινις καθυστερούσε τη διαφυγή επειδή η μητέρα της πάσχει από Αλτσχάιμερ και χρειαζόταν φροντίδα – Σκοτώθηκε με την 9χρονη κόρη και τον 18χρονο γιο της εν μέσω υποτιθέμενης εκεχειρίας…

Μέσα σε λίγη ώρα είδε τους ανθρώπους που αγαπούσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο να χάνονται μέσα στον παραλογισμό ενός πολέμου που έχει ήδη ρημάξει χιλιάδες ζωές στην Ουκρανία. Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του Σέρχιι Περεμπιίνις σκοτώθηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς την περασμένη Κυριακή στο Ιρπίν, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από την «πολιορκημένη» πόλη εν μέσω μιας υποτιθέμενης εκεχειρίας…

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο καταρρακωμένος πατέρας μοιράστηκε με ανάρτηση στο Facebook φωτογραφίες της πολύαγαπημενης του συζύγου, Τατιάνα, και των δύο παιδιών τους, της 9χρονης Αλίζ και του 18χρονου Νικίτα. «Συγγνώμη, δεν σας προστάτεψα» έγραφε στην ανάρτησή του ο Σέρχιι, μια φράση που αντανακλά την απόγνωση ενός ανθρώπου ο οποίος προσπάθησε να σώσει την οικογένειά του απομακρύνοντάς την από μια πόλη που σφυροκοπούνταν από τους Ρώσους, για να χάσει τελικά τα πάντα μέσα σε λίγες στιγμές.

Η Τατιάνα Περεμπιίνις, λογίστρια στο επάγγελμα, σκοτώθηκε μαζί με την κόρη της και τον γιο της όταν τους γάζωσε το ρωσικό πυροβολικό κατά την απόπειρά τους να φύγουν από το Ιρπίν στις 6 Μαρτίου. Στο τραγικό συμβάν σκοτώθηκε και ένα από τα δύο πολυαγαπημένα σκυλάκια της οικογένειας.

Η ιστορία της οικογένειας

Η οικογένεια είχε μετακομίσει στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας πριν από τέσσερα χρόνια από το Ντονέτσκ, θέλοντας να αφήσουν πίσω τους τις εντάσεις με τους αυτονομιστές. Στο Ιρπίν σχεδίαζαν να ανακαινίσουν το σπίτι τους και να μεγαλώσουν ήρεμα τα παιδιά τους, σε ένα σωστό περιβάλλον.

«Μου τους πήρε όλους. Η Τάνια δεν τα κατάφερε. Πρέπει να σας δω μια τελευταία φορά. Συγγνωμη, δεν σας προστάτεψα», έγραψε στο Facebook ο τραγικός πατέρας.

Η Ιρίνα Νεβάντα, φίλη της Τατιάνα Περεμπιίνις, απέτισε φόρο τιμής στην οικογένεια, γράφοντας στα social media: «Η φίλη μας… τα παιδιά της… ο Νικίτα και η Αλίζ, νονοί της Πολινότσκα μου, καλύφθηκαν από πυρά όλμων, προσπαθώντας να φύγουν από το Ιρπίν μέσω ανθρωπιστικού διαδρόμου. Η Τάνια δεν τολμούσε να ξεμυτίσει τόσο καιρό από το σπίτι της, επειδή οι γονείς της είναι άρρωστοι. Ο πατέρας της είναι καρδιολόγος και η μητέρα της είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο και πάσχει από Αλτσχάιμερ… Η Τάνια ήταν η τελευταία τους ελπίδα, το τελευταίο τους στήριγμα. Τι θα απογίνουν;».

«Δεν έχω λόγια να εκφράσω τι νιώθω. Τα χέρια μου τρέμουν από θυμό και τρέχουν δάκρυα από τα μάτια του. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τίποτα!» συμπληρώσε η φίλη της αδικοχαμένης γυναίκας στην ανάρτησή της.

Τα σοκαριστικά πλάνα και οι φωτογραφίες από το Ιρπίν την προηγούμενη Κυριακή επιβεβαίωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπου άνδρες, γυναίκες και παιδιά επιχειρούσαν να διαφύγουν από τα περίχωρα του Κιέβου, που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των Ρώσων. Μία από τις εικόνες έδειχνε την κυρία Περεμπιίνις και τα δύο παιδιά της νεκρά στο πεζοδρόμιο, με βαλίτσες δίπλα τους.

Περίπου 20 μέρες πριν, σε ένα τριήμερο επαγγελματικό ταξίδι στην Γεωργία, η άτυχη γυναίκα έπινε κρασί και περνούσε μερικές ώρες χαλάρωσης με τους συναδέλφους της. Γελούσε καθώς μερικοί από τους συνεργάτες της στη νεοφυή επιχείρηση όπου εργαζόταν μοιράζονταν τα τρελά τους όνειρα για το μέλλον.

«Μπορούσες πάντα να τη ρωτήσεις οτιδήποτε, όσο χαζό κι αν ήταν, για φόρους, διεθνείς πληρωμές και τα λοιπά. Απαντούσε πάντοτε με υπονομή, παρουσιάζοντάς σου όλες τις πιθανές δυνατότητες» λέει ένας συνάδελφός της.

Η Τατιάνα Περεμπιίνις δεν θα καταφέρει να υλοποιήσει ποτέ τα δικά της όνειρα. Μαζί με τους δικούς της ανέβαλαν για μέρες τη διαφυγή τους από το Ιρπίν, εξαιτίας της άρρωστης μητέρας της που είχε ανάγκη από φροντίδα, και όταν τελικά το αποτόλμησαν τρεις από αυτούς βρήκαν τραγικό θάνατο, αφήνοντας πίσω μόνο του τον Σέρχιι, μια από τις πιο τραγικές φιγούρες του πολέμου στην Ουκρανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ