Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟυκρανία: 7χρονο κορίτσι σκοτώθηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε σχολείο – Ο παππούς...

Ουκρανία: 7χρονο κορίτσι σκοτώθηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε σχολείο – Ο παππούς της προσπάθησε να την σώσει

Ο παππούς της Alisa φέρεται να σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της εγγονής του.

Ένα επτάχρονο κορίτσι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ενός χτυπήματος με «βόμβα διασποράς» σε σχολείο στην Ουκρανία, καθώς ο παππούς της προσπαθούσε απεγνωσμένα να την προστατεύσει από την έκρηξη.

Χθες η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, Ωλένα, δήλωσε ότι τα στρατεύματα του Πούτιν σκοτώνουν «συνειδητά και κυνικά» παιδιά.

Τόνισε την περίπτωση της Alisa Hlans, 7 ετών, η οποία ήταν ένας από τους έξι ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όταν ο παιδικός της σταθμός στην Okhtyrka χτυπήθηκε τη δεύτερη ημέρα της ρωσικής εισβολής.

Είπε ότι ο παππούς της προσπαθούσε να σώσει το μικρό κορίτσι από τη βόμβα.

Ο παππούς της Alisa φέρεται να σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της εγγονής του πριν το μικρό κορίτσι τραυματιστεί και μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου πέθανε μια μέρα αργότερα.

Τουλάχιστον ένα παιδί που κρυβόταν στον παιδικό σταθμό τραυματίστηκε από την επίθεση.

Η γενική εισαγγελέας Irina Venediktova δήλωσε ότι η Alisa, η οποία απείχε τρεις μήνες από τα όγδοα γενέθλιά της, πέθανε στο νοσοκομείο την επομένη της επίθεσης στη μικρή πόλη Okhtyrka.

Ο ρωσικός στρατός κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε βόμβες διασποράς στην επίθεση, με το κατεστραμμένο νηπιαγωγείο να παρουσιάζει σημάδια πολλαπλών εκρήξεων από μία μόνο βόμβα.

Πρόκειται για έναν ισχυρισμό που το Κρεμλίνο αρνήθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ