Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠόλεμος στην Ουκρανία: Τμήμα του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια στις φλόγες -...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τμήμα του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια στις φλόγες – Δείτε βίντεο

Στην περιοχή μαίνονται μάχες ανάμεσα σε ρωσικά στρατεύματα και ουκρανικές δυνάμεις και υπάρχουν απώλειες – Εκκλήσεις από την ουκρανική κυβέρνηση για κατάπαυση πυρός ωστέ οι πυροσβέστες να κατασβέσουν τη φωτιά
Μέρος του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στη Ζαπορίζια (κεντρική Ουκρανία), του μεγαλύτερου του είδους του στην Ευρώπη, βρίσκεται στις φλόγες έπειτα από βομβαρδισμό του ρωσικού στρατού, έκαναν γνωστό ο εκπρόσωπος της εγκατάστασης, ο Αντρίι Τουζ, και ο δήμαρχος της κοντινής πόλης Ενεργκοντάρ, ο Ντμίτρο Ορλόφ.

«Έπειτα από βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων εναντίον του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια, εκδηλώθηκε πυρκαγιά», ανέφερε ο Αντρίι Τουζ σε βίντεο που μεταφόρτωσε στον λογαριασμό της εγκατάστασης στην πλατφόρμα Telegram.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρο Ορλόφ, στην περιοχή μαίνονται μάχες ανάμεσα σε ρωσικά στρατεύματα και ουκρανικές δυνάμεις και υπάρχουν απώλειες. Ο αιρετός δεν έδωσε λεπτομέρειες, ούτε κάποιον απολογισμό.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές αρχές είχαν κάνει γνωστό πως ο ρωσικός στρατός ενέτεινε την προσπάθειά του να καταλάβει την εγκατάσταση και ότι είχε αναπτύξει στην περιοχή πολλά άρματα μάχης.

Ο δήμαρχος της πόλης Ενερχοντάρ δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι ρώσοι στρατιώτες κατευθύνονται προς τον κοντινό πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια — τον μεγαλύτερο όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και στην Ευρώπη.

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι ρωσικά στρατεύματα εντείνουν τις προσπάθειές τους για να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό, αφότου εισέβαλαν με τανκς στην πόλη Ενερχοντάρ.

«Ακούγονται σφοδρά πυρά στην πόλη», έγραψε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο δήμαρχος Νμίτρο Ορλόφ.


Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει πλέον εισέλθει στην ένατή της ημέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ