Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕισβολή στην Ουκρανία: Η Μόσχα δίνει διορία στο Κίεβο «ως τις 16:00...

Εισβολή στην Ουκρανία: Η Μόσχα δίνει διορία στο Κίεβο «ως τις 16:00 (ώρα Ελλάδας)» για απάντηση

Στην πόλη Γόμελ της Λευκορωσίας έχει ήδη φτάσει η αντιπροσωπεία της Μόσχας -«Δεν θα πάμε στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις» επιμένουν οι Ουκρανοί

Πέρα από το στρατιωτικό, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες και το διπλωματικό θρίλερ γύρω από το θέμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τις προσπάθειες που γίνονται για να επιτευχθεί εκεχειρία.   

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο βοηθός του Βλαντιμίρ Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι εγγυήθηκε για την ασφάλεια της ουκρανικής αποστολής, σε περίπτωση που βρεθεί στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις, ανέφερε πως η ρωσική αντιπροσωπεία έχει ήδη φτάσει στην πόλη Γόμελ και θα περιμένει την απάντηση των Ουκρανών μέχρι τις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα  (16:00 ώρα Ελλάδας).

Δεν έχουν σκοπό να μεταβούν στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις οι εκπρόσωποι της ουκρανικής κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι, Σεργκέι Νικιφόροφ.

«Ακούσαμε δηλώσεις ότι μια ρωσική αντιπροσωπεία ήρθε στο Γόμελ για διαπραγματεύσεις. Πρέπει να πούμε ότι εκπρόσωποι της Ουκρανίας δεν θα είναι εκεί. Αυτό το ενδεχόμενο συζητήθηκε πραγματικά, αλλά την τελευταία στιγμή οι Ρώσοι διαπραγματευτές ζήτησαν από τον ουκρανικό στρατό να καταθέσει πρώτα τα όπλα», έγραψε στο Facebook του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ