Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤόμας Σράιμπερ: Ένας αποτυχημένος ζωγράφος, μια ζωή πνιγμένη στο μίσος κι ένα...

Τόμας Σράιμπερ: Ένας αποτυχημένος ζωγράφος, μια ζωή πνιγμένη στο μίσος κι ένα άγριο έγκλημα

Ο άνθρωπος που, μετά από 17 χρόνια κοινής ζωής, δολοφόνησε τον βαθύπλουτο πατριό του και αποπειράθηκε να σφάξει την ίδια του τη μητέρα, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο εδώλιο του κατηγορουμένου – Το μίσος του δεν μπόρεσε να το δικαιολογήσει κανείς

Ένας αποτυχημένος ζωγράφος συνέχισε  τη βεντέτα  που ξεκίνησε ο νεκρός πλέον πατέρας του και δολοφόνησε τον σύντροφο της μητέρας του. Έναν πάμπλουτο αριστοκράτη, από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Μεγάλης Βρετανίας,  με περιουσία που σύμφωνα με τη λίστα των Times του 2020 ξεπερνούσε τα  300 εκατομμύρια λίρες.

Ο Τόμας Σράιμπερ μαχαίρωσε πριν από λίγους μήνες μέχρι θανάτου τον 83χρονο σερ Ρίτσαρντ Σάτον, ιδιοκτήτη μιας τεράστιας αυτοκρατορίας ακινήτων, που περιλαμβάνει ξενοδοχεία  στο Λονδίνο – στην ιδιοκτησία του ήταν το Sheraton Grand Park Lane, το Athenaeum στο  Mayfair και τρία μικρότερα ξενοδοχεία στο Λονδίνο-   καθώς και ένα  εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων και γεωργικών εκμεταλλεύσεων 16.000 στρεμμάτων.

Ο Σράιμπερ επιτέθηκε αφηνιασμένος στον σερ Σάτον  με ένα κουζινομάχαιρο  έξω από το δωμάτιό του, τον μαχαίρωσε πέντε φορές και τον άφησε νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο 35χρονος επιχείρησε επίσης να δολοφονήσει τη μητέρα του, Αν Σράιμπερ, μαχαιρώνοντάς την τουλάχιστον εννέα φορές στον λαιμό και την πλάτη. Η δολοφονική επίθεση έγινε στο κτήμα «Moorhill» στο χωριουδάκι Higher Langham κοντά στο Γκίλινχαμ, στο Ντόρσετ,  ιδιοκτησίας του σερ Σάτον και έμοιαζε με σκηνικό «εμπόλεμης ζώνης» μετά τον δολοφονικό παροξυσμό στις 7 Απριλίου φέτος.

Ζωή σε πολυτελή έπαυλη και απύθμενο μίσος

Ο Σράιμπερ ζούσε με το ζευγάρι στην έπαυλη χωρίς ενοίκιο μετά το διαζύγιο της μητέρας του,  πολλά χρόνια πριν, από τον αλκοολικό πατέρα του Ντέιβιντ, έναν αποτυχημένο έμπορο έργων τέχνης. Ωστόσο, παρόλα αυτά, τους μισούσε, θεωρώντας τους υπεύθυνους επειδή εγκατέλειψαν τον  πατέρα του, ο οποίος πέθανε το 2013.Μετά το διαζύγιό του με την Αν, ο Ντέιβιντ Σράιμπερ έστελνε στον Τόμας γράμματα γεμάτα μίσος περιγράφοντας τη μητέρα του ως «προικοθήρα» ανέφεραν οι Times. Η Ρόουζ Μακάρθι, μια από τις αδερφές του Τόμας Σράιμπερ σχολίασε:

«Νομίζω ότι όταν ακούς αυτές τις κατηγορίες συνεχώς και παίρνεις από τον πατέρα σου τέτοια γράμματα γεμίζεις μέσα σου με μίσος. Ήταν επόμενο  ότι η τοξικότητα αυτή θα μεταφερόταν στον αδερφό μου. Ο μπαμπάς μπορούσε να γίνει απίστευτα σκληρός. ΄Έλεγε πως θα αυτοκτονήσει, είχε ένα όπλο αντίκα και συχνά το έβγαζε και το όπλιζε για να  δει αντιδράσεις. Έγραφε αυτοκτονικά σημειώματα, κάτι που συνέβαινε τόσο συχνά που δεν μπορούσες να τον πάρεις στα σοβαρά. Η ζωή μας με τον αλκοολικό πατέρα μας είχε επάνω μας απίστευτα καταστροφικό».

Μέχρι το 2002, ο Ντέιβιντ Σράιμπερ δεν μπορούσε να βρει μια σταθερή  δουλειά λόγω του  προβλήματός του  με τον αλκοολισμό και η Αν Σράιμπερ  φρόντιζε και συντηρούσε την οικογένεια. Μετά τον χωρισμό του Σράιμπερ από την Αν, ο σερ Ρίτσαρντ προσφέρθηκε να μετακομίσει όλη η οικογένεια στο κτήμα του, αλλά η Αν είπε στον Ντέιβιντ ότι θα μπορούσε να τους συναντήσει μόνο αν κόψει το αλκοόλ. Χρόνια μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Τόμας ζούσε με το ζευγάρι στο αχανές εξοχικό κτήμα.

Η κ. Σράιμπερ, που είναι φυσιοθεραπεύτρια – με ιδιωτικό ιατρείο σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές και γεννημένη στη Δανία, έχει τρία ενήλικα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του παρ’ ολίγον δολοφόνου της Τόμας, ο οποίος έμενε μαζί τους. Ο σερ Ρίτσαρντ  έκανε συνεχώς προσπάθειες για να τον πείσει να φύγει από το σπίτι του.

Η κόρη του σερ Ρίτσαρντ, Καρολάιν Σάτον  αποκάλυψε ότι ο πατέρας της έδωσε στον Σράιμπερ 100.000 λίρες ως προκαταβολή για ν΄ αγοράσει ένα σπίτι σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τον κάνει να φύγει. Τον Νοέμβριο του 2020, ο σερ Ρίτσαρντ χτύπησε τον Σράιμπερ  στην πλάτη με ένα μπαστούνι μετά από μια έντονη οικογενειακή λογομαχία σχετικά με το ποιος θα κληρονομήσει έναν πολυέλαιο. Αυτή η διαμάχη απομόνωσε τον Σράιμπερ από την οικογένειά του και ήταν το σημείο καμπής της, ούτως ή άλλως, δύσκολης σχέσης μαζί τους.

Σχεδιασμός θανάτου και τιμωρία

Το επόμενο διάστημα, ο Τόμας άρχισε να ψάχνει με εμμονή στο Διαδίκτυο για άρθρα σχετικά με την εκδίκηση και κυριεύθηκε από μίσος προς τη μητέρα του και τον σερ Ρίτσαρντ. Είπε στους φίλους του ότι σχεδίαζε εκδίκηση και ήθελε «να κάνει κάτι εντυπωσιακό» λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία.

Τον Μάρτιο του 2021 έγραψε στον καλύτερο φίλο του Τζέιμς Ριντ: «Με απλά λόγια, σκέφτομαι να τους δολοφονήσω, το σκέφτομαι μέρα και νύχτα. Δεν είναι πως θέλω να το σκέφτομαι, αλλά αυτό συμβαίνει,  είναι η αλήθεια. Θέλω να υποφέρουν. Σκέφτομαι και σχεδιάζω κάθε μέρα ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να δολοφονήσω τη μητέρα μου και τον άλλον… σε αυτή τη σκέψη αναλώνεται το κακό μυαλό μου».

Είπε επίσης στον φίλο του Φέντορ: «Με δυο λόγια, η μαμά μου είναι μια προικοθήρας γαμημ@νη σκύλα, είναι εγωίστρια, χειριστική, τοξική.
Μετακομίσαμε εδώ πριν από 17 χρόνια, σ’ αυτό το τεράστιο σπίτι, με τον σύντροφό της… είναι μαζί του μόνο για να του μαγειρεύει και να του παίρνει λεφτά. Είναι πολυεκατομμυριούχος, δεν χρειάστηκε να δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή του, κληρονόμησε τα πάντα, όλη την περιουσία, όλη τη γη βασικά σε όλο τον κόσμο. Είναι απόλυτο καθίκι. Είναι φρικτά ρατσιστής, φρικτά οπισθοδρομικός, φρικτά παλιομοδίτικος, φρικτά Άγγλος… Δεν έχω να πω καλά λόγια γι’ αυτόν παρά μόνο πως δεν τον αντέχω».

Η δίκη του Σράιμπερ  ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες και οι ένορκοι απέρριψαν την ένσταση του Σράιμπερ για  μειωμένο καταλογισμό. Αντιθέτως, τον βρήκαν ένοχο για δολοφονία από πρόθεση του σερ Ρίτσαρντ και την απόπειρα δολοφονίας της μητέρας του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ