Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή«House Of Gucci»: Η Lady Gaga υποδύεται την «μαύρη χήρα» Πατρίτσια Ρετζιάνι

«House Of Gucci»: Η Lady Gaga υποδύεται την «μαύρη χήρα» Πατρίτσια Ρετζιάνι

Η Πατρίτσια Ρετζιάνι, κόρη μιας σερβιτόρας και αγνώστου πατρός, παντρεύτηκε τον πλούσιο κληρονόμο του οίκου Γκούτσι – Γιατί ήθελε τον σύζυγό της νεκρό – Ο λόγος που δεν τον δολοφόνησε η ίδια

Πρόκειται για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία της Ιταλίας. Μια ταπεινωμένη σύζυγος, που κινδύνευε να χάσει όνομα, πλούτο και πολυτελή ζωή προσέλαβε τον καταχρεωμένο ιδιοκτήτη μιας πιτσαρίας για να δολοφονήσει τον άντρα της.

Η δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι, κληρονόμου του διάσημου ιταλικού οίκου, με ηθικό αυτουργό την φιλόδοξη σύζυγό του Πατρίτσια Ρετζιάνι έγινε ταινία από τον Ρίντλεϊ Σκοτ με πρωταγωνιστές την Lady Gaga στον ρόλο της Ρετζιάνι, τον Άνταμ Ντράιβερ στον ρόλο του Μαουρίτσιο Γκούτσι ενώ η Σάλμα Χάγιεκ ενσαρκώνει ένα μέντιουμ, που συνδεόταν με στενή φιλία με την Ρετζιάνι.

«Θα προτιμούσα να κλαίω μέσα σε μια Rolls Royce παρά να είμαι ευτυχισμένη σε ένα ποδήλατο»

Η Πατρίτσια Ρετζιάνι γεννήθηκε στη βόρεια Ιταλία από μητέρα σερβιτόρα και ήταν παιδί αγνώστου πατρός. Όταν ήταν 12 ετών η μητέρα της παντρεύτηκε τον πλούσιο επιχειρηματία Φερντινάντο Ρετζιάνι, που την υιοθέτησε. Το 1970 σε ένα πάρτι στο Μιλάνο ο Μαουρίτσιο Γκούτσι, κληρονόμος της γνωστής δυναστείας, γνώρισε την νεαρή Πατρίτσια και γοητεύτηκε από την ομορφιά της. «Ποιο είναι αυτό το όμορφο κορίτσι ντυμένο στα κόκκινα που μοιάζει στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ;», ρώτησε. Η Πατρίτσια λάτρευε το χρήμα και την πολυτελή ζωή. Όταν έβγαινε ραντεβού με τον εγγονό του Γκούτσιο Γκούτσι, ιδρυτή του ιταλικού οίκου μόδας, τον ανάγκασε να αγοράσει μια Ferrari επειδή δεν της άρεσε το μικρό του αυτοκίνητο. Αργότερα, σε συνέντευξή της είχε δηλώσει: «Θα προτιμούσα να κλαίω μέσα σε μια Rolls Royce παρά να είμαι ευτυχισμένη σε ένα ποδήλατο».

Δύο χρόνια αργότερα το ζευγάρι παντρεύτηκε και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας του Μαουρίτσιο, Ροδόλφο Γκούτσι, αρχικά, δεν συμφωνούσε με τον γάμο καθώς θεωρούσε την Πατρίτσια αριβίστρια. Στη συνέχεια, όμως, χάρισε στο ζευγάρι ένα εντυπωσιακό ρετιρέ στο Olympic Tower της αμερικανικής μεγαλούπολης. Γρήγορα η Πατρίτσια μπήκε στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας και έκανε παρέα ακόμα και με την Τζάκι Κένεντι Ωνάση. Το 1976 έφερε στον κόσμο την κόρη της Αλεσάντρα και το 1981 την δεύτερη κόρη της, Αλέγκρα.

Το 1982 το ζεύγος Γκούτσι επέστρεψε για να ζήσει στο Μιλάνο. Το 1983 ο Μαουρίτσιο κληρονόμησε το μερίδιο του πατέρα του στον οίκο μόδας, όμως με εκείνον στο τιμόνι η επιχείρηση άρχισε να μην πηγαίνει καλά. Η Πατρίτσια τον κατηγόρησε για κακοδιαχείριση ενώ τελικά ένα μεγάλο μέρος των οικογενειακών μετοχών πουλήθηκαν σε τράπεζα του Μπαχρέιν. Το 1993 ο Μαουρίτσιο πούλησε όσες μετοχές του είχαν απομείνει έναντι 170 εκατ. δολαρίων.

Ο Μαουρίτσιο Γκούτσι ζητά διαζύγιο και βγαίνει με μια άλλη γυναίκα

Το 1985 ο Μαουρίτσιο είπε στην σύζυγό του πως θα λείψει για επαγγελματικό ταξίδι στη Φλωρεντία, όμως την επόμενη μέρα μέσω ενός φίλου του της ανακοίνωσε ότι ο γάμος τους έληξε… Το 1993 ο Μαουρίτσιο Γκούτσι άρχισε να βγαίνει με το μοντέλο Πάολα Φράνκι, γεγονός που πυροδότησε την ζήλια της Πατρίτσια. Ήδη, το 1992, εκείνη είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Είχε χειρουργηθεί για όγκο στο κεφάλι, χωρίς, όμως, περαιτέρω προβλήματα. Το 1994 οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο του ζεύγους με την Πατρίτσια να λαμβάνει ετησίως 1.470.000 δολάρια και να της απαγορεύεται να χρησιμοποιεί το επώνυμο Γκούτσι, μια απαγόρευση στην οποία εκείνη ποτέ δεν υπάκουσε.

Ένα χρόνο μετά το διαζύγιο των Γκούτσι, στις 27 Μαρτίου του 1995, ο Μαουρίτσιο έπεσε νεκρός από το όπλο του δολοφόνου του στα μαρμάρινα σκαλοπάτια ακριβώς έξω από την είσοδο του γραφείου του. Εκείνη την ημέρα η Πατρίτσια είχε γράψει στο πολυτελές Cartier ημερολόγιό της μια λέξη «Παράδεισος»… Χρειάστηκαν δύο χρόνια ερευνών για να καταλήξουν οι Αρχές στην σύλληψη της «μαύρης χήρας», όπως ονόμασε την Πατρίτσια εκείνη την εποχή ο ιταλικός Τύπος.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα τα κίνητρα της χήρας του Μαουρίτσιο Γκούτσι ήταν η ζήλια, το χρήμα και η απόρριψη. Στόχος ήταν να αποτρέψει τον γάμο του πρώην συζύγου της με την Φράνκι καθώς αυτό θα σήμαινε πως οι ετήσιες απολαβές της θα μειώνονταν σχεδόν στο μισό. Δηλαδή, θα λάμβανε περίπου 860.000 δολάρια κατ’ έτος, ποσό που η ίδια είχε χαρακτηρίσει σαν ένα «πιάτο φακή». Δολοφόνος του Μαουρίτσιο Γκούτσι ήταν ο Μπενεντέτο Τσεράουλο, ένας καταχρεωμένος ιδιοκτήτης πιτσαρίας, που σύστησε στην Πατρίτσια η στενή της φίλη και μέντιουμ Τζουζεπίνα (Πίνα) Αουριέμα. Το 1997 η Ρετζιάνι καταδικάστηκε σε 29 χρόνια κάθειρξη για την δολοφονία του πρώην συζύγου της. Η ίδια υποστήριξε πως ο όγκος που είχε στο κεφάλι είχε επηρεάσει τον τρόπο που σκεφτόταν. Το 2000 το Εφετείο μείωσε την ποινή της σε 26 χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2016 αφέθηκε ελεύθερη λόγω καλής διαγωγής στη φυλακή.

Μετά την αποφυλάκισή της η Πατρίτσια εργάστηκε ως σύμβουλος σχεδίου σε κοσμηματοπωλείο του Μιλάνου. Σήμερα είναι 72 ετών, ζει στο Μιλάνο και εξακολουθεί να λαμβάνει το ετήσιο εισόδημα από την περιουσία του δολοφονημένου συζύγου της. Σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ η ίδια εξομολογείται: «Πήγαινα παντού και ρωτούσα, ακόμα και τον χασάπη, αν έχει κανείς το κουράγιο να σκοτώσει τον σύζυγό μου. Δεν μπορούσα να το κάνω μόνη. Δεν είμαι ικανή, δεν ξέρω πώς να πετύχω τον στόχο και δεν γνωρίζω πώς να χειριστώ ένα όπλο».

Η ταινία House Of Gucci αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 26 Νοεμβρίου. Η Πατρίτσια Ρετζιάνι δήλωσε ενθουσιασμένη που θα την ενσαρκώσει η Lady Gaga. «Είναι καλή, μου μοιάζει», ανέφερε η ηθική αυτουργός της δολοφονίας του Μαουρίτσιο Γκούτσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ