Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΡωσία: Βίντεο-σοκ αποδεικνύει την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος βιασμών μέσα σε φυλακή

Ρωσία: Βίντεο-σοκ αποδεικνύει την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος βιασμών μέσα σε φυλακή

Ρώσος πρόσφυγας καταγγέλλει δημόσια στον γαλλικό τύπο οργανωμένο κύκλωμα βιασμών εντός των ρωσικών φυλακών

Εικόνες και βίντεο απάνθρωπων βασανιστηρίων και βιασμών έφερε στο φως ο πρώην κρατούμενος στις ρωσικές φυλακές,Vladimir Ossetchkine.

Στην κατοχή του ο Vladimir Ossetchkine έχει συνολικά σαράντα gigabytes, που περιέχουν αλλά και πιστοποιούν την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος διεξαγωγής βασανιστηρίων και βιασμών, υπό τις εντολές της διεύθυνσης φυλακών.

Πώς αντέδρασαν οι ρωσικές Αρχές στην καταγγελία

Οι αποκαλύψεις αυτές προκάλεσαν ένα κύμα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη, προκαλώντας την ευαισθητοποίησή της.

Αλλά προς έκπληξη-αρνητική- πολλών δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από τις Αρχές του κράτους.

Ο Vladimir Ossetchkine, όντας σήμερα πρόσφυγας στην Γαλλία, έφερε στο φως τις σοκαριστικές  αποκαλύψεις μέσα από την γαλλική εφημερίδα «Le Μοnde», η οποία πιστοποιεί την ύπαρξη των χιλίων βίντεο του πρώην κρατουμένου, αφού αρκετά από αυτά τα έχουν δει.

Ο ίδιος σήμερα είναι ακτιβιστής στον τομέα των προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διευθύνει την μη κυβερνητική οργάνωση « Gulagu.net », η οποία ασχολείται με την προάσπιση των δικαιωμάτων των φυλακισμένων και την καταγγελία εγκλημάτων που γίνιονται εντός των φυλακών.

Οι εικόνες του πρώτου βίντεο σοκάρουν

Το πρώτο από τα χίλια βίντεο που έχει στην κατοχή του ο ρώσος πρόσφυγας στη Γαλλία τραβήχθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 2020.

Το περιεχόμενο του βίντεο, ακουλουθεί η περιγραφή του, πραγματικά σοκάρει.

Δείχνει έναν κρατούμενο να είναι έχει δεμένα τα χέρια και τα πόδια του, να ουρλιάζει από τον πόνο καθώς τον βιάζουν με ένα κοντάρι.

Στο σύνολο υπάρχουν τρεις φύλακες, οι οποίοι κανόυν τα εξής: ο ένας κρατάει τον δεμένο κρατούμενο, ο άλλος προβαίνει στην απάνθρωπη πράξη και ο τρίτος βιντεοσκοπεί τον βιασμό όχι με κινητό αλλά με εξοπλισμό της δεύθυνσης της φυλακής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ