Πωλείται ένα από τα πιο γνωστά “στοιχειωμένα σπίτια” στις Η.Π.Α

Η κατοικία στο Rhode Island που ενέπνευσε τα γεγονότα της υπερφυσικής ταινίας τρόμου του Τζέιμς Γουάν, “The Conjuring” (2013), είναι διαθέσιμη αυτή την στιγμή προς πώληση για 1,2 εκατομμύρια δολάρια, μια τιμή που είναι τριπλάσια από αυτή που είχε όταν διατέθηκε για πρώτη φορά προς πώληση.

Πρόκειται για μια αγροικία που χτίστηκε το 1736 και βρίσκεται σε ένα οικόπεδο περίπου 32 στρεμμάτων στην πόλη Burrillville. Καταλαμβάνει 279 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια και ενάμιση μπάνιο.

Οι παραφυσικοί ερευνητές Εντ και Λορέιν Γουόρεν, οι έρευνες των οποίων χρησίμευσαν ως βάση για τo “The Conjuring”, ισχυρίστηκαν ότι η αγροικία – που ανήκε τότε στην οικογένεια Περρόν – στοιχειωνόταν από μια μάγισσα με το όνομα Μπαθσέμπα Σέρμαν, η οποία πέθανε τον 19ο αιώνα και καταράστηκε τη γη.

“Το 1677 Round Top Road (ονομασία του ακινήτου) είναι ένα από τα πιο γνωστά στοιχειωμένα σπίτια στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο μεσίτης και συνιδιοκτήτης της Mott & Chace Sotheby’s International Realty, σε δελτίο τύπου.

Το “Conjuring” δεν γυρίστηκε στο ίδιο το σπίτι, αλλά βασίστηκε στις εμπειρίες της οικογένειας Περρόν που έζησε εκεί τη δεκαετία του 1970. Η οικογένεια ισχυρίστηκε ότι βίωσε μια σειρά από τρομακτικά γεγονότα στο σπίτι, όπως ουρλιαχτά, πόρτες που χτυπούσαν και αίμα που έβγαινε από τα φρούτα.

Το σπίτι, το οποίο πωλήθηκε για τελευταία φορά το 2019 για 439.000 δολάρια σε μια οικογένεια που λάτρευε τα παραφυσικά γεγονότα, χρησιμοποιήθηκε για εκδηλώσεις, αλλά και ως πανσιόν σε άτομα που ανυπομονούσαν να τρομάξουν. Πριν γίνει ωστόσο αυτή η αγορά, οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες δεν διαμαρτύρονταν για φαντάσματα, αλλά για τους θαυμαστές της ταινίας, οι οποίοι καταπατούσαν την ιδιοκτησία τους.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ