Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑπολύθηκε επειδή έπινε μπύρες πριν την βάρδια, αλλά δικαιώθηκε δικαστικώς

Απολύθηκε επειδή έπινε μπύρες πριν την βάρδια, αλλά δικαιώθηκε δικαστικώς

Δικαιώθηκε πανηγυρικά μια γυναίκα στη Βρετανία που είδε τα αφεντικά της να την απολύουν άδικα από την εργασία της. Ο λόγος ήταν ότι είχε πιει αλκοόλ εννέα ώρες πριν ξεκινήσει την βάρδιά της. Το δικαστήριο την δικαίωσε με αποζημίωση 5.000 λιρών.

Η γυναίκα παραδέχθηκε στα αφεντικά του εργοστασίου που εργάζεται ότι είχε πιει τρεις μπύρες, όταν μύρισαν την αναπνοή της. Μόνο που τους ξεκαθάρισε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ αρκετά πριν ξεκινήσει η βάρδιά της. Συγκεκριμένα εννέα ώρες πριν.

Οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου είπαν ότι θα δείξουν «μηδενική ανοχή» σε ότι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ των υπαλλήλων, απαγορεύοντάς τους να πίνουν την μέρα που έχουν βάρδια.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια όπου ο δικαστής τόνισε ότι δεν υπάρχει πραγματική διαφορά του να πίνει κάποιος της πρώτες πρωινές ώρες με κάποιον που έπινε ποτό το βράδυ πριν πάει στη δουλειά.

Το δικαστήριο διαπίστωσε πως δεν έχουν βάση οι κατηγορίες από πλευράς των ιδιοκτητών του εργοστασίου που ισχυρίστηκαν ότι η γυναίκα διατρέχει κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά της καθώς και των συναδέλφων της.

Η γυναίκα εργαζόταν στο εργοστάσιο ψαριών 11 χρόνια πριν από το περιστατικό. Μια μέρα κλήθηκε για ενημέρωση και ακολούθησε μια διαφωνία με τους υπεύθυνους της. Κάποια στιγμή έχασε την ψυχραιμία της, αλλά στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη από τα αφεντικά της. Λίγο αργότερα και ενώ ήταν δακρυσμένη, αγκαλιάστηκε με τον διευθυντή της ομάδας της, ο οποίος της είπε ότι μύριζε αλκοόλ. Εκείνη παραδέχθηκε ότι είχε πιει τρεις μπύρες, πριν κοιμηθεί στις 5 το πρωί.

Μετά την ομολογία της οδηγήθηκε στον υπεύθυνο ασφαλείας του εργοστασίου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε λόγους να πιστεύει ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Έτσι της ανακοίνωσαν την απόλυσή της. Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια που αποφάνθηκε ότι απολύθηκε άδικα καθώς η ποσότητα που είχε πιει «ισοδυναμούσε με κάποιον υπάλληλο που είχε πιει τρεις μπύρες μέχρι τις 11 το βράδυ και είχε αρκετές ώρες να κοιμηθεί μέχρι την βάρδιά του στις 9 το πρωί της επόμενης μέρας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ