Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗΠΑ: Δριμύ «κατηγορώ» κατά FBI για τον βιαστή αθλίατρο – Καταπέλτης στην...

ΗΠΑ: Δριμύ «κατηγορώ» κατά FBI για τον βιαστή αθλίατρο – Καταπέλτης στην κατάθεσή της η Σιμόν Μπάιλς

Καταπέλτης η πρωταθλήτρια Σιμόν Μπάιλς κατά του συστήματος που δεν ερευνά καταγγελίες

Με σκληρά λόγια για το αμερικανικό σύστημα που επέτρεψε ουσιαστικά στον πρώην γιατρό της εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ να κακοποιεί σεξουαλικά αθλήτριες, κατέθεσε στην ειδική επιτροπή της Γερουσίας η Σιμόν Μπάιλς.

Η υπόθεση του Λάρι Νασάρ έχει τελεσιδικήσει, με τον γιατρό-βιαστή να εκτίει ποινή φυλάκισης 175 ετών για σεξουαλικές επιθέσεις κατά ανηλίκων και μη, αλλά η επιτροπή της Αμερικανικής Γερουσίας διερευνά τις ευθύνες του FBI για πιθανό ελλιπή έλεγχο του Νασάρ νωρίτερα, που θα προλάμβανε τα χειρότερα.

«Κατηγορώ τον Λάρι Νασάρ, αλλά κατηγορώ και ένα ολόκληρο σύστημα που του επέτρεψε την κακομεταχείριση εκ μέρους του και συνέβαλε σε αυτήν», κατέθεσε η Μπάιλς η κορυφαία Αμερικανίδα γυμνάστρια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Εάν επιτρέπεις σε έναν επιθετικό άνθρωπο να βλάπτει παιδιά, οι συνέπειες θα είναι ταχείς και βαριές», πρόσθεσε.

Τον Ιούλιο η αναφορά του Γενικού Επιθεωρητή του αμερικανικού υπουργείο Δικαιοσύνης τόνιζε ότι παρά τη σοβαρότητα των αρχικών κατηγοριών σε βάρος του Νασάρ, το γραφείο του FBI στην Ιντιανάπολις καθυστέρησε ιδιαιτέρως να λάβει δράση.

Ήδη από το 2015, κατόπιν εσωτερικής της έρευνας για το ποιόν του βιαστή γιατρού της, η αμερικανική ομοσπονδία της γυμναστικής κατέθεσε στο τοπικό γραφείο του FBI στην Ιντιανάπολις μια σειρά στοιχείων σε βάρος του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ