Πέθανε από κορονοϊό πρωταγωνιστής του “Kill Bill”

Θλίψη σκόρπισε στον παγκόσμιο κινηματογράφο η είδηση του θανάτου του Ιάπωνα πρωταγωνιστή και θρύλου των πολεμικών τεχνών,  Shinichi “Sonny” Chiba από επιπλοκές του κορονοϊού. Ο Chiba συμμετείχε σε εμβληματικές ταινίες όπως τa «Kill Bill» και «The Fast and The Furious: Tokyo Drift». Ο 82χρονος ηθοποιός πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού σε ηλικία 82 ετών με την είδηση να επιβεβαιώνεται από τον ατζέντη του στo Variety. 

O Chiba γεννήθηκε στις στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, στις 22 Ιανουαρίου 1939, άρχισε να μαθαίνει πολεμικές τέχνες ενώ φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο Nippon Sports Science University το 1957.  

Σπούδασε δίπλα στον Masutatsu «Mas» Oyama και κέρδισε μαύρη ζώνη το 1965. Αργότερα υποδύθηκε τον Oyama σε μια τριλογία ταινιών, “Champion of Death”, “Karate Bearfighter” και “Karate for Life”, στα τέλη της δεκαετίας του 1970. 

Το 1984, έλαβε το τέταρτο νταν στη μαύρη ζώνη. Επίσης, είχε μαύρες ζώνες σε αρκετές άλλες πολεμικές τέχνες. 

Ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση το 1960, παίρνοντας το όνομα Shinichi Chiba. Οι πρώτοι κινηματογραφικοί του ρόλοι ήταν σε μια σειρά εγκληματικών θρίλερ του Ιάπωνα σκηνοθέτη Κίντζι Φουκασάκου, με τον οποίο ήταν συχνός συνεργάτης. Πρώτη εμφάνιση στην ταινία επιστημονικής φαντασίας “Invasion of the Neptune Men” το 1961. 

Ο Chiba πρωταγωνίστησε στην πρώτη του ταινία πολεμικών τεχνών, “Karate Kiba”, το 1973 και ο πρώτος διεθνής του ρόλος ήρθε στο “The Street Fighter” του 1974, το οποίο κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ από το New Line Cinema. 

Στο «Kill Bill Volume 1» του Quentin Tarantino, ο Chiba υποδύθηκε τον Hattori Hanzo, που κατασκευάζει ένα μοναδικό ξίφος για την πρωταγωνίστρια Uma Thurman.

Εμφανίστηκε επίσης στο «The Fast and the Furious: Tokyo Drift» ως Kamata, αφεντικό της Yakuza και θείος του βασικού ανταγωνιστή Takashi (Brian Tee). 

Επίσης εμφανίστηκε στις ταινίες “The Bullet Train”, “Champion of Death”, “The Storm Riders”, “Karate Warriors”, “Doberman Cop”, “Shogun’s Samurai”, “G.I. Samurua»κ.λπ. 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ