Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗ θλίψη στα μάτια του κοριτσιού που έχασε τον πατέρα της: Ένα...

Η θλίψη στα μάτια του κοριτσιού που έχασε τον πατέρα της: Ένα viral βίντεο που συμπυκνώνει το δράμα στο Αφγανιστάν

«Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί που υποφέρουν περισσότερο».

Τα ντοκουμέντα που έρχονται από το Αφγανιστάν, μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν, φωτίζουν το δράμα του αφγανικού λαού, με μεγαλύτερα θύματα τα πιο αδύναμα μέλη του, τα παιδιά και τις γυναίκες. Στα δακρυσμένα μάτια λοιπόν ενός κοριτσιού, που παρουσιάζεται σε viral βίντεο μετά τον θάνατο του πατέρα του, συμπυκνώνεται όλο το δράμα του άμαχου πληθυσμού. Όπως εξηγεί η σχετική λεζάντα:

«Οι πλέον ανυπεράσπιστοι ανάμεσά μας υποφέρουν περισσότερο. Αυτό το μικρό κορίτσι έγινε μάρτυρας του θανάτου του πατέρα του μπροστά στα μάτια του. Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο; Βρισκόταν στο δρόμο για την πόλη, για να πάει στο γιατρό, με τη συνοδεία του κηδεμόνα της. Ο πατέρας της δεν θα βρίσκεται πλέον δίπλα της για να σκουπίζει τα δάκρυά της. Βλέποντάς τη να κλαίει ράγισε η καρδιά μου. Ίσως πιστεύετε ότι έχουμε δει αρκετές αιματοχυσίες για να μην τις αφήνουμε πλέον να διαπερνούν την ψυχή μας. Αλλά κάθε πληγωμένο παιδί έχει τη δική του ιστορία και κουβαλάει το δικό του φορτίο από ατελείωτα δεινά. Στο Χελμάντ [περιοχή του Αφγανιστάν] μια βόμβα που έσκασε στην άκρη του δρόμου τής στέρησε για πάντα τον πατέρα της και την άφησε τραυματισμένη, ορφανή και σημαδεμένη για μια ζωή.

«Κάθε πληγωμένο παιδί έχει τη δική του ιστορία και κουβαλάει το δικό του φορτίο από ατελείωτα δεινά».

»Τα παιδιά μας δεν ξεχωρίζουν εχθρούς και συμμάχους, αλλά πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα. Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα δυσανασχετείτε βλέποντας τη σελίδα μου και έχετε την επιλογή να την αγνοήσετε, να την εξαφανίσετε. Οι Αφγανοί, από την άλλη, δεν έχουν την πολυτέλεια να εξαφανίσουν αυτή τη σφαγή. Υποφέρουν ξανά και ξανά παρόλο που δεν φέρουν ευθύνη. Τουλάχιστον 27 παιδιά έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν μέσα σε μόλις τρεις μέρες. Τα παιδιά του Αφγανιστάν αξίζουν κάτι καλύτερο, δεν έχουν επιλέξει πλευρά, δεν επέλεξαν να γεννηθούν μέσα σε αυτό το βούρκο από αιμοδιψή και τερατώδη πλάσματα».

Δείτε το βίντεο:

https://www.instagram.com/theafghan/?utm_source=ig_embed

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ