Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΜπομπ Ντίλαν – Κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα 12χρονο κορίτσι

Μπομπ Ντίλαν – Κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά ένα 12χρονο κορίτσι

Ο καλλιτεχνικός κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά τη μήνυση εις βάρος του τραγοδοποιού και νομπελίστα

Άλλη μια σοκαριστική είδηση από τον χώρο της τέχνης έφερε στην επιφάνεια το παγκόσμιο κίνημα του #MeToo.

Αυτή τη φορά, κατηγορούμενος είναι ο 80χρονος σήμερα τραγουδοποιός και Νομπελίστας, Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά ένα κοριτσάκι 12 ετών, το 1965.

Πενήντα έξι χρόνια αργότερα, η μηνύτρια που αναφέρεται στη δικογραφία ως «JC» υποστηρίζει ότι ο Μπομπ Ντίλαν της έδωσε αλκοόλ και ναρκωτικά και της έκανε «grooming» – ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ψυχολογική προετοιμασία που κάνουν οι παιδεραστές στα ανήλικα θύματά τους για να κάμψουν τις αντιστάσεις τους – επί έξι εβδομάδες στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, μέχρι να τη βιάσει, «αφήνοντάς την συναισθηματικά τραυματισμένη και ψυχολογικά κατεστραμμένη μέχρι σήμερα».

Σύμφωνα με τη μήνυση, οι ψυχολογικές επιπτώσεις της κακοποίησης που υπέστη το θύμα συμπεριλαμβάνουν την κατάθλιψη, το αίσθημα εξευτελισμού και το άγχος «που είχαν μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα και κατέστησαν τη μηνύτρια ανίκανη να συμμετέχει στις φυσιολογικές της δραστηριότητες»

Η JC αναφέρει επίσης ότι ο Ντίλαν «εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του ως μουσικού για να δώσει στην «J.C.» αλκοόλ και ναρκωτικά και να την κακοποιήσει σεξουαλικά αλλεπάλληλες φορές, απειλώντας τη με τη χρήση σωματικής βίας». Επίσης, η ενάγουσα ζητά από τον διάσημο τραγουδιστή απροσδιόριστη αποζημίωση.

Σημειώνεται ότι η αγωγή εναντίον του Μπόμπ Ντίλαν – σύμφωνα με την Guardian – κατατέθηκε μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας της πολιτείας της Νέας Υόρκης για την κατάθεση των απαιτήσεων βάσει του νόμου για τα θύματα σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων. Ο νόμος του 2019 επέτρεπε στα θύματα κακοποίησης να μηνύσουν τους φερόμενους ως επιτιθέμενους σε περιπτώσεις που ήταν πολύ παλιές.

Μιλώντας στην Guardian, εκπρόσωπος του 80χρονου τραγουδιστή δήλωσε ότι «ο ισχυρισμός της γυναίκας 56 χρόνια μετά είναι αναληθής και θα φανεί κατά την υπεράσπισή του πελάτη του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ