Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΒρετανία: Μυστήριο με δεκάδες θανάτους βρεφών σε μεγάλο νοσοκομείο

Βρετανία: Μυστήριο με δεκάδες θανάτους βρεφών σε μεγάλο νοσοκομείο

Δεκάδες μωρά έχουν πεθάνει ή έχουν υποστεί εγκεφαλική βλάβη έπειτα από λάθη κατά τη διάρκεια του τοκετού σε νοσοκομείο του Νότιγχαμ – Το νοσοκομείο έχει ήδη καταβάλει περισσότερες από 91 εκατομμύρια λίρες σε αποζημιώσεις και νομικά έξοδα από το 2010

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία έπειτα από θανάτους βρεφών σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον Independent, δεκάδες μωρά έχουν πεθάνει ή έχουν υποστεί εγκεφαλική βλάβη έπειτα από λάθη κατά τη διάρκεια του τοκετού σε νοσοκομείο του Νότιγχαμ, με έναν από τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), τη στιγμή που η διεύθυνσή του δεν διερεύνησε το θέμα, αλλάζοντας μάλιστα αναφορές για να επιρρίψουν τις ευθύνες στη μονάδα μητρότητας.

Μια έρευνα από το The Independent και το Channel 4 News αποκάλυψε επανειλημμένα παραδείγματα κακής φροντίδας κατά την τελευταία δεκαετία στο Nottingham University Hospitals NHS Trust, με τους γονείς να αναγκάζονται να πολεμήσουν για να ανακαλύψουν την αλήθεια για το τι συνέβη στο παιδί τους.

Οι γονείς που προσπάθησαν να βρουν την αλήθεια για το τι συνέβη στα παιδιά τους τονίζουν ότι εάν το νοσοκομείο είχε πάρει το μάθημά του θα μπορούσαν να αποφευχθούν πολλά από τα περιστατικά. «Δεν ακούνε τις οικογένειες. Αν δεν μάθουν από αυτό, θα επαναλαμβάνεται ο κύκλος ξανά και ξανά» δηλώνει στον Ιndependent η Ναόμι, που έχασε το μωρό της.

Ο λαιμός του βρέφους της κόπηκε κατά τη διάρκεια της γέννας στην προσπάθεια να απελευθερωθεί το σώμα και το πόδι του, που είχε μαυρίσει. Ένα άλλο μωρό πέθανε λίγες ώρες μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο, παρά τις ανησυχίες της μητέρας του, αφού ούτε είχε κλάψει ούτε είχε φάει.

Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα τουλάχιστον δώδεκα καταγγελίες για αμέλεια από οικογένειες που έχουν χάσει τα παιδιά τους, ενώ σύμφωνα με τον Ιndependent, έχει ήδη καταβάλει περισσότερα από 91 εκατομμύρια λίρες σε αποζημιώσεις και νομικά έξοδα από το 2010.

Μεταξύ άλλων αναγκάστηκε να πληρώσει για 46 περιπτώσεις που αφορούσαν 15 θανάτους μωρών, 19 τοκετούς κατά τους οποίους το έμβρυο γεννήθηκε νεκρό, ενώ άλλα βρέφη υπέστησαν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Όμως, η πραγματική αξία των αξιώσεων είναι πιθανότατα σημαντικά υψηλότερη, καθώς έτσι το νοσοκομείο γλίτωσε από την καταβολή πληρωμών για τη στήριξη των παιδιών με αναπηρία στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ