Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠούτιν: Αδύνατη και άσκοπη η επανίδρυση της ΕΣΣΔ – Τι είπε για...

Πούτιν: Αδύνατη και άσκοπη η επανίδρυση της ΕΣΣΔ – Τι είπε για τον «διάδοχό» του

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί ότι η επανίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης είναι αδύνατη, λέγοντας πως: «Η επανίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν έχει νόημα, είναι αδύνατη για μια σειρά λόγους και μάλιστα δεν είναι σκόπιμη, δεδομένων των δημογραφικών διεργασιών σε μια σειρά Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης».

Ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε στις δηλώσεις αυτές κατά την διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής «Ευθεία Γραμμή», στην οποία μία φορά το χρόνο απαντά σε ερωτήσεις πολιτών για την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική. Ο ίδιος στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Διαφορετικά θα βρεθούμε αντιμέτωποι και με κοινωνικά ζητήματα, τα οποία θα είναι αδύνατον να επιλυθούν και (προβλήματα) αλλοίωσης του υπό διαμόρφωση εθνικού πυρήνα».

Επίσης, ο Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα στους Ρώσους ότι, όταν θα έρθει ο καιρός, θα ονομάσει τον πιθανό διάδοχο του στο Κρεμλίνο, αλλά είπε ότι η επιλογή αυτή θα πρέπει να έχει την έκκριση των ψηφοφόρων, καθώς οι Ρώσοι είναι εκείνοι που «ασκούν το εκλογικό δικαίωμα με άμεση μυστική ψηφοφορία». «Φυσικά, θα έρθει ο καιρός και νομίζω ότι θα μπορέσω να πω αυτός ή εκείνος κατά την γνώμη μου είναι αντάξιος να ηγηθεί μιας τέτοιας σπουδαίας χώρας, όπως είναι η πατρίδα μας, η Ρωσία».

Έπειτα, τόνισε ότι θεωρεί δική του ευθύνη να δώσει συμβουλές σ’ εκείνους που θα διεκδικήσουν το προεδρικό αξίωμα μετά από εκείνον. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι ο πρώτος πρόεδρος της χώρας Μπορίς Γιέλτσιν «δεν του παρέδωσε την εξουσία», αλλά έγινε εκτελών χρέη αρχηγού κράτους, σύμφωνα με τον νόμο, ως πρωθυπουργός που ήταν τότε. Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι «σύμφωνα με το σύνταγμα, σε περίπτωση παραίτησης του προέδρου, προσωρινά χρέη προέδρου αναλαμβάνει ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσικής Δημοκρατίας. Κι εγώ ήμουν πρόεδρος της κυβέρνησης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ