Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠέθανε ο πατέρας της μεγαλύτερης οικογένειας στον κόσμο -Είχε 39 συζύγους, 89...

Πέθανε ο πατέρας της μεγαλύτερης οικογένειας στον κόσμο -Είχε 39 συζύγους, 89 παιδιά και 36 εγγόνια [βίντεο]

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, ο Ζιόνα Τσάνα, ο πάτερ φαμίλιας της μεγαλύτερης οικογένειας στον κόσμο με την οποία ζούσε στην Ινδία.

Πρόκειται για τον 76χρονο άνδρα από την επαρχία Μιζοράμ της Ινδίας, ο οποίος είχε 39 συζύγους, 89 παιδιά και 36 εγγόνια.

Ο υπουργός της ινδικής επαρχίας Ζοραμθάνγκα επιβεβαίωσε τον θάνατο και έστειλε τα συλλυπητήριά του με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο άνδρας με την οικογένεια των 181 μελών


Φαίνεται πως ο 76χρονος Ινδός έπασχε από διαβήτη και υπέρταση. Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν δήλωσαν στα ινδικά ΜΜΕ πως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε όσο εκείνος συνέχιζε να διαβιεί με την πολυπληθή οικογένειά του στο χωριό Μπακτάνγκ Τλανγκουάμ. Ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο το απόγευμα της Κυριακής, ενώ λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του BBC, υπάρχουν κι άλλες οικογένειες που διεκδικούν τον τίτλο της μεγαλύτερης οικογένειας στον κόσμο. Άλλωστε, ακόμη και για τον εκλιπόντα, οι αριθμοί των παιδιών του διαφέρουν. Σύμφωνα με μία αναφορά, τα παιδιά του υπολογίζονται σε 94, τα εγγόνια του σε 33, ενώ υπάρχει και ένα δισέγγονο. Συνολικά, υπολογίζεται πως τα μέλη της οικογένειας είναι 181 άνθρωποι.

Το σπίτι της «Νέας Γενιάς»
Η πολυπληθέστερη οικογένεια ζει σε ένα κτίριο τεσσάρων ορόφων που έχει πάρει το όνομα «Το σπίτι της νέας γενιάς» και το οποίο διαθέτει 100 δωμάτια. Οι γυναίκες του μοιράζονταν ένα υπνωτήριο πλάι στην κρεβατοκάμαρα του Τσάνα.

Ο Ινδός, που γεννήθηκε το 1945, γνώρισε την πρώτη του σύζυγο, τρία χρόνια μεγαλύτερή του, σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Η πολυγαμία δεν είναι δεδομένη σε όλη την Ινδία και οι νόμοι που διέπουν το οικογενειακό δίκαιο διαφοροποιούνται από επαρχία σε επαρχία.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ