Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήO γιος του Νετανιάχου απαντά σε Ερντογάν και Τουρκία για τις επιθέσεις...

O γιος του Νετανιάχου απαντά σε Ερντογάν και Τουρκία για τις επιθέσεις στο Ισραήλ: «Κάνατε γενοκτονία σε Ελληνες χριστιανούς και Αρμένιους»

Στην αντεπίθεση κατά της Τουρκίας πέρασε ο γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Γιαΐρ, με αφορμή τα πυρά που εξαπολύει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της χώρας του για τα βίαια επεισόδια στην πλατεία των Τεμενών της Ιερουσαλήμ και τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Σηκώνοντας το γάντι μετά τα σχόλια του Τούρκου προέδρου εις βάρος του Ισραήλ, ότι είναι «κράτος στυγνής τρομοκρατίας», τα τηλεφωνήματά του στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντα Αμπάς και τον αρχηγό της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγιε, και τις προσπάθειές του να ηγηθεί του μουσουλμανικού κόσμου κατά του Ισραήλ, ο γιος του Νετανιάχου κάλεσε την Τουρκία να τερματίσει την κατοχή στη βόρεια Κύπρο και το Κουρδιστάν.

Η ανάρτησή του πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία και διαδικτυακές επιθέσεις εις βάρος του, αλλά σήμερα επανήλθε, παραδίδοντας «μαθήματα Ιστορίας», όπως είπε:

«Σε όλα τα τουρκικά bots που με ακολουθούν εδώ -ένα γρήγορο μάθημα Ιστορίας. Δεν είστε ντόπιοι στην Ανατολία, ήρθατε από την Κεντρική Ασία και διαπράξατε γενοκτονία εις βάρος του τοπικού ελληνικού χριστιανικού πληθυσμού. Η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα η Κωνσταντινούπολη και την καταλάβατε παράνομα. Διαπράξατε επίσης γενοκτονία εις βάρος των Αρμενίων. Κατέχετε τώρα παράνομα τη βόρεια Κύπρο, τη βόρεια Συρία και το Κουρδιστάν. Η χώρα σας κυβερνάται από έναν δικτάτορα, ο οποίος θέλει να ανακαταλάβει και να καταπιέσει τον αραβικό κόσμο όπως επί των ημερών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», έγραψε ο Γιαΐρ Νετανιάχου.

Λίγο αργότερα επανήλθε με μια νέα ανάρτηση, που συνοδεύεται από γράφημα για την ανάπτυξη του Ισλάμ στην Τουρκία από τον 13ο μ.Χ. αι. μέχρι το 2010, στην οποία σημειώνει: «Η Τουρκία ιδρύθηκε επί μιας γενοκτονίας Ελλήνων χριστιανών».

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ