Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗΠΑ: Ο μόνος τρόπος επίλυσης του προβλήματος είναι η Άγκυρα να εγκαταλείψει...

ΗΠΑ: Ο μόνος τρόπος επίλυσης του προβλήματος είναι η Άγκυρα να εγκαταλείψει τους S-400

Το τεταμένο κλίμα ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Φαίνεται πως δεν θα εκτονωθεί αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η προμήθεια των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, από την κυβέρνηση του Προέδρου Ερντογάν.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε ότι η Άγκυρα πρέπει να εγκαταλείψει τους πυραύλους S-400. Καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης της κρίσης με την αμερικανική κυβέρνηση της Ουάσινγκτον.

Ειδικότερα, ο Ντέιβιντ Σάτερφιλντ είπε χθες στο δίκτυο BBC Türkçe πως αυτή η προσέγγιση των ΗΠΑ δεν είναι προσωπική. Δηλαδή συνυφασμένη με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Αλλά εντούτοις είναι νομικό προαπαιτούμενο, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο κρατών και συμμάχων εντός πλαισίου NATO.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ πρόσθεσε επίσης ότι «πρέπει να είμαστε σε θέση να πούμε ότι η Τουρκία δεν έχει τους πυραύλους S-400. Αυτή είναι η μόνη λύση που μπορούμε να υποστηρίξουμε στο αμερικανικό Κογκρέσο». Ενώ επισήμανε ότι το ενδεχόμενο αγοράς νέα παρτίδας ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας, θα έχει επίσης σοβαρές συνέπειες.

Τέλος, ο Ντέιβιντ Σάτερφιλντ σχολιάζοντας τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βελτιώσει τη συνεργασία της σε όλους τους τομείς με την Τουρκία. Που συνεχίζει να αποτελεί ένα στενό και πολύτιμο εταίρο».

πηγη: onlaert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ