Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΔιερευνητικές επαφές: Επιμένει εμπρηστικά η Άγκυρα ενόψει του ραντεβού της Τρίτης

Διερευνητικές επαφές: Επιμένει εμπρηστικά η Άγκυρα ενόψει του ραντεβού της Τρίτης

Την εκπομπή σημάτων που φορτίζουν το κλίμα ενόψει των διερευνητικών συνομιλιών που θα φιλοξενήσει στις 16 Μαρτίου η Ελλάδα, συνεχίζει η Άγκυρα.

«Πρωταγωνιστής» του τελευταίου… κρούσματος ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Ο Χουλουσί Ακάρ, ευρισκόμενος στα Άδανα και απευθυνόμενος προς το δυναμικό της 8ης Ταξιαρχίας, χρησιμοποίησε τον τουρκικό παραμορφωτικό φακό. Για να αποδώσει τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί πριν από το ραντεβού της ερχόμενης Τρίτης:

«Οι συνομιλίες μας με τη γείτονα μας Ελλάδα, συνεχίζονται όπως γνωρίζετε. Παρ’ όλες τις εποικοδομητικές μας προσεγγίσεις, δυστυχώς, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ορισμένες αρνητικές δηλώσεις, ενέργειες και παρενοχλήσεις».

Διάχυτος όμως είναι ο τουρκικός εκνευρισμός και για το ισχυρό αποτύπωμα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τόσο για τις αεροναυτικές επιχειρήσεις με το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ, στη δύναμη κρούσης του οποίου έχει ενταχθεί η φρεγάτα «ΨΑΡΑ». Καθώς επίσης για τις συνεκπαιδεύσεις με τα μαχητικά αεροσκάφη της βασιλικής πολεμικής αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας.

Την άφιξη τους, καλωσόρισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με το περιεχόμενο του μηνύματος του, να καθιστά εμφανές ότι οι παραλήπτες του ήταν κι άλλοι εκτός από τους Σαουδάραβες συμμάχους:

«Άφιξη των Σαουδαραβικών F-15 στο “Οχυρό” ΚΡΗΤΗ. Το “ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ” (FALCON EYE) ξεκινάει στην Ανατολική Μεσόγειο!! Ελλάδα και Σαουδική Αραβία μαζί για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή». Έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο Στρατηγός Φλώρος.

Στη γείτονα αναζητούν διέξοδο μετά και το άδειασμα του Καΐρου στα περί αναθέρμανσης των τουρκο-αιγυπτιακών σχέσεων. Τα οποία η τουρκική διπλωματία με συντονισμένα «χτυπήματα» επιχειρούσε να παρουσιάσει ως πραγματικότητα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα προβαίνει σε δηλώσεις για επανεκκίνηση των επαφών με το Κάιρο. Όμως αυτές συνιστούν απλώς απόπειρες να βγει από την πολιτική απομόνωση στην περιοχή». Ήταν η κρυστάλλινη διάψευση από υψηλόβαθμη πηγή της αιγυπτιακής διπλωματίας, προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Tass».

Το κάζο… της επαναπροσέγγισης, μάλιστα, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, έχει προκαλέσει τη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης. Με την επικεφαλής του Καλού Κόμματος, να κάνει λόγο για ήττα.

Εν μέσω του δυσμενούς κλίματος που διαμορφώνεται στην γεωπολιτική σκακιέρα για την επιθετική πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η τουρκική διπλωματία δημοσιοποίησε ακόμη ένα πύρινο κατηγορητήριο κατά της Ελλάδας.

Αφορμή ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν και η μετάδοση σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, συνέντευξης του πρώην μέντορα του Τούρκου Προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, έκανε λόγο για απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ της οργάνωσης FETÖ.

Κλιμακώνοντας την έωλη επίθεσή του, ο κ. Ακσόι κάλεσε την χώρα μας να σταματήσει τη χρηματοδότηση και τη στρατολόγηση μελών της οργάνωσης του Γκιουλέν στην Ελλάδα και να θέσει τέρμα στις δραστηριότητες όλων τρομοκρατικών οργανώσεων στα εδάφη της.

πηγη: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ