Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠετρέλαιο: Αύξηση της τιμής του μπρεντ πάνω από τα 66 δολάρια

Πετρέλαιο: Αύξηση της τιμής του μπρεντ πάνω από τα 66 δολάρια

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου από την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, με την τιμή του μπρεντ να υπερβαίνει τα 66 δολάρια, στηριζόμενη από την αναμενόμενη χαλάρωση των lockdown σε όλο τον κόσμο και τη χαμηλότερη παραγωγή, καθώς η προσφορά από τις ΗΠΑ θα αποκατασταθεί με αργούς ρυθμούς μετά τη μείωση της παραγωγής αργού που προκάλεσε η βαθειά κατάψυξη στο Τέξας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, στις 11.45 (ώρα Ελλάδας)  η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο 87 σεντς ή 1,3% στα 66,11 δολάρια το βαρέλι, ενώ  η τιμή του αμερικανικού αργού αυξανόταν 68 σεντς ή 1,1% στα 62,38 δολάρια. 

«Τα νέα για τους εμβολιασμούς βοηθούν το πετρέλαιο. Καθώς η πιθανή άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις τους επόμενους μήνες αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη ζήτηση και την αύξηση της τιμής του», δήλωσε αναλυτής της UBS. 

Αναλυτής της Commerzbank σημείωνε ότι οι πολύ αισιόδοξες προβλέψεις για την τιμή του πετρελαίου από κορυφαίες αμερικανικές χρηματιστηριακές εταιρείες συνέβαλαν, επίσης, στην τελευταία άνοδο των τιμών. 

Η Goldman Sachs αναμένει ότι η τιμή του μπρεντ θα σκαρφαλώσει στα 70 δολάρια στο τρίτο τρίμηνο.

«Τα νέα κρούσματα COVID-19 μειώνονται γρήγορα παγκοσμίως, οι στατιστικές για τις μετακινήσεις έχουν αρχίσει να βελτιώνονται. Ενώ στις χώρες εκτός του ΟΟΣΑ τα διυλιστήρια λειτουργούν ξανά όπως πριν από τον κορονοϊό», ανέφερε η Morgan Stanley σε σημείωμά της. 

Η διαταραχή στο Τέξας από την καταιγίδα της περασμένης εβδομάδας στήριξε επίσης τις τιμές του πετρελαίου. Ορισμένοι παραγωγοί αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου προβλέπουν χαμηλότερη παραγωγή στο πρώτο τρίμηνο.   

 πηγη: imerisia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ