Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟ Τραμπ αποχαιρετά τους Αμερικανούς: «Προσευχηθείτε» για την επιτυχία της επόμενης κυβέρνησης

Ο Τραμπ αποχαιρετά τους Αμερικανούς: «Προσευχηθείτε» για την επιτυχία της επόμενης κυβέρνησης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε σήμερα τους Αμερικανούς «να προσευχηθούν» για την επιτυχία της επόμενης κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

«Αυτήν την εβδομάδα θα ορκιστεί μια νέα κυβέρνηση και προσευχόμαστε να καταφέρει να διατηρήσει την Αμερική σε ασφάλεια και ευημερία», ανέφερε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του, υπερηφανεύτηκε σήμερα επειδή «ένωσε» τον κόσμο απέναντι στην Κίνα και δεν προκάλεσε κανέναν πόλεμο στα τέσσερα χρόνια που παρέμεινε στο αξίωμα.

«Επανεργοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και ενώσαμε τα έθνη του κόσμου για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, όπως ποτέ στο παρελθόν», είπε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, σύμφωνα με αποσπάσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούριο πόλεμο», πρόσθεσε.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας θα δοθεί αργότερα στη δημοσιότητα.https://www.youtube.com/embed/6h5_d3DUdR4?feature=oembed

Τζο Μπάιντεν: «Αντίο» με δάκρυα στο Ντέλαγουερ πριν την ορκωμοσία

Tην ίδια ώρα, ο Τζο Μπάιντεν αποχαιρέτησε την γενέτειρά του, την πολιτεία του Ντέλαγουερ, με δάκρυα στα μάτια και κατευθύνεται στην Ουάσινγκτον όπου την Τετάρτη (20.01) θα ορκιστεί ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα φτάσει αργά την Τρίτη στην Ουάσινγκτον για την τελετή ορκωμοσίας του που θα γίνει την Τετάρτη σε μια ταραγμένη περίοδο της ιστορίας των ΗΠΑ.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών που κατάφερε να κερδίσει στις εκλογές απέναντι στον απερχόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, θα ορκιστεί 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τη στιγμή που η χώρα μετράει σχεδόν 400.000 θανάτους λόγω κορονοϊού ενώ παράλληλα είναι πιο διχασμένη από ποτέ, μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου.

Ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ, αποχαιρετούν τους πολίτες του ΝτέλαγουερAP Images

Αναχωρώντας για την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν αποχαιρέτησε με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση την ιδιαίτερη πατρίδα του το Ντέλαγουερ. Η φωνή του «έσπασε» αρκετές φορές καθώς ευχαρίστησε τους κατοίκους της πολιτείας για την πίστη προς το πρόσωπό του και για τη στήριξη στο πολιτικό του ταξίδι.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν ξέχασε και τον γιο του Μπο, που πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου, αναφέροντας πως είχε την ελπίδα να δει τον γιο του να γίνεται πρόεδρος κάποια στιγμή στο μέλλον.

Η στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του μπήκαν στο αεροπλάνο για την ΟυάσινγκτονAP Images

«Θα είμαι πάντα ένα υπερήφανο τέκνο του Ντέλαγουερ», είπε ο Μπάιντεν με δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό του. «Όταν πεθάνω, το Ντέλαγουερ θα είναι γραμμένο στην καρδιά μου», πρόσθεσε.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε επίσης πως «γνωρίζω ότι ζούμε σε σκοτεινές εποχές, όμως υπάρχει φως» ενώ υπογράμμισε ότι «είναι βαθύτατα προσωπικός ο λόγος που ξεκινώ από εδώ. Είναι πραγματικά τιμή να είμαι ο επόμενος πρόεδρός σας».

πηγή: newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ