Ζάκυνθος: Με αυστηρά μέτρα, μάσκες και χωρίς λιτανεία ο φετινός εορτασμός για τον Πολιούχο Αγ. Διονύσιο

Ζάκυνθος: Με αυστηρά μέτρα, μάσκες και χωρίς λιτανεία ο φετινός εορτασμός για τον Πολιούχο Αγ. Διονύσιο

Αύγουστος 21, 2020 05:30 ΜΜ
Ζάκυνθος: Με αυστηρά μέτρα, μάσκες και χωρίς λιτανεία ο φετινός εορτασμός για τον Πολιούχο Αγ. Διονύσιο

Κατά το τριήμερο από 23 έως 26 Αυγούστου 2020 η Ζάκυνθος με κάθε επισημότητα και εναρμονιζόμενη με τις Κ.Υ.Α. για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19, εορτάζει την Μετακομιδή εκ Στροφάδων του Ιερού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Διονυσίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020, ώρα 7 το απόγευμα, θα γίνει η Κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Δοξολογία με Περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός.

Την Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει ιερά Αγρυπνία.

Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά θα τελεσθεί το Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Την ίδια ημέρα, ώρα 8 το απόγευμα, θα γίνει Δέηση ενώπιον του Αγίου.

Η Λιτανεία ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί.

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.

Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες και Τελετές, καλούνται να παραστούν ο Λαός και οι Αρχές κατά την καθιερωμένη τάξη.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί, να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες προφύλαξης από τον Covid-19, φορώντας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μάσκα προσώπου, κάνοντας χρήση απολυμαντικού υγρού και τηρώντας την απόσταση του ενός και ημίσεως μέτρου μεταξύ των.

Η είσοδος στον Ναό θα πραγματοποιείται ως εξής: Από την ράμπα ΑΜΕΑ (προπύλαια) θα υπάρξει σειρά για προσκύνημα ΜΟΝΟ και υποχρεωτική έξοδος από την νότια πύλη. Από την πλευρά της θάλασσας (βόρια πύλη) θα υπάρχει πρόβλεψη για άτομα που θα εισέρχονται στον Ναό για εκκλησιασμό, μισή ώρα πριν την έναρξη των ιερών Ακολουθιών και μέχρι τον αριθμό των 50 ατόμων. Συστήνεται επίσης η χρήση μάσκας έξωθεν του Ναού για τους προσκυνητές και τους παρευρισκόμενους.

 

 

 

 

Πηγή: tempo24.news

Share this:
Tags:

-

-