«Ξενόφερτο» κρούσμα κορωνοϊού σε δύο τοπικές κοινότητες

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Ψάλτης που επισκέφτηκε την περιοχή αποδείχτηκε θετικός χωρίς συμπτώματα, αφού κόλλησε από τον ιερέα Ι.Ν. στην Κόρινθο!

«Ξενόφερτο» κρούσμα κορωνοϊού σε δύο τοπικές κοινότητες

Οκτώβριος 08, 2020 07:52 ΠΜ
«Ξενόφερτο» κρούσμα κορωνοϊού σε δύο τοπικές κοινότητες

Ασυμπτωματικό κρούσμα κορωνοϊού σε κάτοικο της Κορίνθου, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε επισκεφτεί με φίλο του ετεροδημότη  δύο τοπικές κοινότητες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, διαπιστώθηκε  τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα  κάτοικοι με τους οποίους ήλθαν σε επαφή!

Πρόκειται για ψάλτη  σε Ι.Ν. της Κορίνθου, ο οποίος ήλθε στην περιοχή μαζί με το συνάδελφό του (επίσης ψάλτη),   ο οποίος κατάγεται από το ένα χωριό  του δήμου.

Οι δύο άντρες  αρχικά μετέβησαν στο καφενείο του χωριού, όπου συναντήθηκαν με τον ιδιοκτήτη καθώς και κατοίκους, ενώ στη συνέχεια συμμετείχαν σε τραπέζι που έγινε σε φιλικό τους σπίτι.

Ακολούθως οι δύο ψάλτες πήγαν  σε γειτονικό χωριό, όπου κατάγεται η σύζυγος του ετεροδημότη και επίσης  επισκέφτηκαν το καφενείο, όπου εκείνη την ώρα όμως δεν υπήρχαν θαμώνες εντός του.

Προσβλήθηκε ο ιερέας!

Επιστρέφοντας εξάλλου στην Κόρινθο, που διαμένουν μόνιμα, πληροφορήθηκαν ότι ο ιερέας στην εκκλησία που είναι ψάλτες διαπιστώθηκε με κορωνοϊό, γεγονός που τους οδήγησε στο να προβούν σε εξετάσεις, από τις οποίες προέκυψε ότι ο επισκέπτης  στα δύο χωριά είναι ασυμπτωματικός φορέας του ιού!

Συγχρόνως ο καταγόμενος από την περιοχή ετεροδημότης, αποδείχθηκε αρνητικός κατά την πρώτη εξέταση που του έγινε για covid-19.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών του ΕΟΔΥ προκειμένου να ελεγχθούν οι κάτοικοι που ήλθαν σε  επαφή με τους δύο προαναφερόμενους, ενώ τα  τρία άτομα που συμμετείχαν στο τραπέζι σε σπίτι του ενός χωριού, τέθηκαν  σε καραντίνα και πρόκειται σήμερα να προχωρήσουν σε τεστ στο Νοσοκομείο Πύργου.

Ταυτόχρονα  συνεργεία του δήμου προχώρησαν  σε απολυμάνσεις  των κεντρικών σημείων στα δύο χωριά, στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων για τη νόσο.

Όπως είναι φυσικό το ξενόφερτο κρούσμα κορωνοϊού προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, όπου λόγω του λιγοστού πλέον πληθυσμού θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο να κολλήσει κάποιος τον θανατηφόρο ιό…

 

Share this:
Tags:

-

-