Ξεκινάει σήμερα το Olympia Forum Ι με τίτλο "Η Οικονομική Ανάπτυξη των Περιφερειών: Εθνικός Στόχος"

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται σήμερα στην Ηλεία, η διοργάνωση , σεβόμενη τις κυβερνητικές οδηγίες και θέλοντας να προασπίσουμε την ασφάλεια του κοινού, ανακοίνωσε ότι οι συνεδρίες της σημερινής πρώτης ημέρας του OLYMPIA FORUM Ι

Ξεκινάει σήμερα το Olympia Forum Ι με τίτλο "Η Οικονομική Ανάπτυξη των Περιφερειών: Εθνικός Στόχος"

Σεπτέμβριος 18, 2020 02:11 ΜΜ
Ξεκινάει σήμερα το Olympia Forum Ι με τίτλο "Η Οικονομική Ανάπτυξη των Περιφερειών: Εθνικός Στόχος"

Ανοίγουν σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, οι εργασίες του Olympia Forum Ι με τίτλο "Η Οικονομική Ανάπτυξη των Περιφερειών: Εθνικός Στόχος". Πρόκειται για ένα διεθνές συνέδριο για την ανάπτυξη των περιφερειών της Ευρώπης και της Ελλάδας, με στόχο τη ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την εφαρμογή καινοτόμων στρατηγικών, προκειμένου να αξιοποιούνται στο έπακρο τα κονδύλια των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων.
 
Η ατζέντα του συνεδρίου περιλαμβάνει θεματικές που άπτονται των τομέων  του Τουρισμού, της Γεωργίας και της Αγροτικής Ανάπτυξης, των Μεταφορών και της Συνδεσιμότητας, της Πράσινης Ενέργειας, της Ψηφιακής Καινοτομίας και των Έξυπνων Πόλεων, της Βιωσιμότητας και της Συμπεριληπτικής Οικονομίας. 
 
Στο Olympia Forum συμμετέχουν σημαντικοί ομιλητές από το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Carsten Rasmussen, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Luca Jahier, ο Ιδρυτής και Διευθυντής του Greening the Islands Gianni Chianetta, εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουν 13 Υπουργοί και Υφυπουργοί, 4 ευρωβουλευτές, 7 περιφερειάρχες, 3 δήμαρχοι και πλήθος ειδικών, επιστημόνων και εκπροσώπων του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα.
 
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμος Ολυμπίας, το Επιμελητήριο Ηλείας και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος είναι μεταξύ των συνδιοργανωτών του Olympia Forum, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γραφείο στην Ελλάδα είναι content partner, ενώ Στρατηγικός Εταίρος είναι η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε) και υποστηρικτές οι εταιρίες ΤΕΡΝΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης, ΟΣΕ και Attica Bank. 
 
Το συνέδριο, που οργανώνεται από την Εφημερίδα «Πατρίς» και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου. Το Olympia Forum θα έχει τη μορφή υβριδικού συνεδρίου, που θα συνδυάζει διαδικτυακή συμμετοχή καλεσμένων και ζωντανές συζητήσεις. Το συνέδριο θα προβληθεί στο διαδίκτυο και η παρακολούθηση είναι δωρεάν με εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας του Forum, olympiaforum.gr. 

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται σήμερα στην Ηλεία, η διοργάνωση , σεβόμενη τις κυβερνητικές οδηγίες και θέλοντας να προασπίσουμε την ασφάλεια του κοινού, ανακοίνωσε ότι οι συνεδρίες της σημερινής πρώτης ημέρας του OLYMPIA FORUM Ι, θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακά, χωρίς την παρουσία κοινού. Δείτε ζωντανά το OLYMPIA FORUM I μέσα τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, youtube) των Patrisnews, Olympia Forum, Delphi Forum.

 

 

protinews

 

 

Το πρόγραμμα της 1ης Ημέρας, 18 Σεπτεμβρίου

Ώρα Εισόδου 16.15

 

Με στόχο να παρουσιαστούν επιλεγμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει τα κράτη-μέλη και η ΕΕ για την επόμενη προγραμματική περίοδο, να συζητηθεί το τρόπος που οι πρακτικές καλής διακυβέρνησης πρέπει να προωθηθούν μέσω και εντός των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, να γίνει ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών αναφορικά με το θέμα αυτό μεταξύ διεθνών οργανισμών, επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών αλλά και να υποστηρίξει εκείνες τις πολιτικές της ΕΕ που ανταποκρίνονται καλύτερα στις τοπικές ανάγκες, ξεκινά τις εργασίες του την Παρασκευή, στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ στην Αρχαία Ολυμπία, το OLYMPIAFORUMI.

 Την έναρξη του Forum θα κηρύξουν  στις 17.15 της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος, Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος. ενώ η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον Υπουργό ΕσωτερικώνΠαναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των ΠεριφερειώνΑπόστολο Τζιτζικώστα, την Γενική Γραμματέας, Διάσκεψης Παράκτιων Περιφερειών Ελένη Μαριάνου και τον Πρόεδρο E.EN.E. και Διευθύνοντα  Σύμβουλο Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Dr Βασίλη  Αποστολόπουλο.

Ο πρώτος κύκλος συζητήσεων που θα ακολουθήσει θα έχει θέμα "Περιφερειακή διακυβέρνηση και πρόγραμμα «Επόμενη γενιά ΕΕ»" με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη  ενώ στην συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού επί οικονομικών θεμάτων Αλέξης Πατέλης. Τον συντονισμό της ενότητας θα κάνει η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια του Alpha TV Μαρία Νικόλτσιου.

Το Olympia Forum αποτελεί μια πλατφόρμα ανάδειξης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και πρακτικών καλής διακυβέρνησης εντός των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή καινοτόμων στρατηγικών περιφερειακής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Μέσω του Olympia Forum, θα είναι δυνατή η μεταφορά τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών που έχουν θεσπιστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές περιφέρειες, σε τομείς όπως η Βιομηχανία, η Τεχνολογική Ανάπτυξη, τα Μεγάλα Έργα Υποδομών, η πράσινη Ενέργεια, ο Οικοτουρισμός, η Γεωργία και τα Γεωργικά και Διατροφικά Προϊόντα, που σε συνδυασμό με την απορρόφηση και αξιοποίηση διαθέσιμων κονδυλίων θα αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης και ευημερίας για όλη τη χώρα. 

 

 

Για να παρακολουθήσετε live το #olympiaforum εγγραφείτε στο olympiaforum.gr/registerο

Share this:
Tags:

-

-