ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ …

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ …

Οκτώβριος 17, 2020 01:52 ΜΜ
ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ …

Με την απόφαση δικαστικής καταδίκης της Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση και με τις ποινές που επιβλήθηκαν στα μέλη των κατηγορούμενων της εκτιμώ:  ότι σταδιακά κλείνει και ένας μαύρος κύκλος της νεότερης μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου  . Για να συμβεί αυτό όμως ,  δυστυχώς χρειάσθηκε μια δολοφονία , ο θάνατος  του αδικοχαμένου  Π. Φύσσα και η ηρωική υπομονή και επιμονή της μητέρας του αποτέλεσε και έγινε σύμβολο μιας ξεχωριστής και ψύχραιμης προσπάθειας απονομής δικαιοσύνης όλα αυτά τα χρόνια.  Με την καταδίκη όλων αυτών των φανατικών οπαδών της πολιτικής βίας αφήνουμε ως πολιτική κοινωνία  μια περίοδο που οι δημοκρατικοί θεσμοί περιφρονήθηκαν όσο ποτέ , που η αγανάκτηση πήρε διαστάσεις ακραίων  πολιτικών παραληρημάτων , που η αυτοδικία έγινε ιδεολογικό μέσο και ο νέο – ναζισμός η ιδεολογική κρυψώνα για χιλιάδες άτομα που θεώρησαν ότι στηρίζοντας την χυδαιότητα θα μπορούσαν κα εκδικηθούν το πολιτικό σύστημα (που με τα δικά του λάθη)  τους έκανε  να νιώσουν εξαπατημένοι - προδομένοι. Το βασικό ζητούμενο όμως ως αποτέλεσμα της δίκης είναι οι περισσότεροι να κατανόησαν ότι η  γενικότερη προσπάθεια απαξίωσης των  δημοκρατικών θεσμών , τα κηρύγματα ανυπακοής και στήριξης σε ακραία μορφώματα στο όνομα μάλιστα της πατρίδας και του έθνους οδηγούν σταδιακά στην ίδια την περιφρόνηση της ανθρώπινης αξίας και  ζωής . Όταν συνθηματολογείς  για αίμα δεν μπορεί πάρα  καμουφλαρισμένα  να κρύβεις μέσα σου ένα αιμοδιψή άτομο που σε πρώτη ευκαιρία θα μετατραπεί σε επικίνδυνο τραμπούκο που δικαιολογεί τη ψύχωση του με πολιτικά παραληρήματα είτε στους δρόμους , είτε στις γειτονίες , είτε στις λαϊκές αγορές είτε σε πλατείες αγανακτισμένων παριστάνοντας τον τοποτηρητή ανθρωπίνων άρχων -τάξεων και υποκρίνοντας κάνει τον υπερασπιστή των αδυνάτων με μοναδικό σκοπό το φόβο και το τρόμο ακόμη και εντός του κοινοβουλίου.

Με τη τελική απόφαση της καταδίκης  όσων δηλητηρίαζαν με μίσος μια κοινωνία εκτιμώ ότι δεν είναι η άμυνα της δημοκρατίας ούτε απόδειξη της σωστής λειτουργίας δικαιοσύνης σε ένα κράτος δικαίου αλλά αποτελεί την πλέον αυτονόητη απόφαση με βάση τις πολλές αποδείξεις που ως κοινωνία βιώσαμε κάθε μέρα τα τελευταία χρόνια  όπως  π.χ. ήταν :  Οι ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες , οι συγκρούσεις με όσους είχαν το σθένος να έχουν λόγο διαφορετικό  , η  προσπάθεια να ελέγχουν ολόκληρες γειτονίες , οι τραμπουκισμοί πολιτικών αντιπάλων ακόμα και σε δημόσιες ζωντανές μεταδόσεις κτλ… Η  δολοφονία και ο θάνατος του Π. Φύσσα ήταν εμμέσως μια μορφή θυσίας για το δημοκρατικό μας τόξο , καμία όμως απόφαση δικαστηρίου και κάνεις δεν θα μπορέσει να τον φέρει πίσω και στην μητέρα του ως πολιτική κοινωνία και ως δημοκρατικοί πολίτες χρωστάμε όλοι μας μια : ΣΥΓΝΩΜΗ. 

 

KΛΑΔΗΣ ΚΩΝ. ΠΕΤΡΟΣ : Πολιτικός Επιστήμονας –Ιστορικός , επ. Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλείας , πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Πηνειού, Γραμματέας ΚΙΝΑΛ Δ. Πηνειού.

Share this:
Tags:

-

-