Συναγερμός σε Τραγανό και Γαστούνη

Μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστή της Νίκης Τραγανού

Συναγερμός σε Τραγανό και Γαστούνη

Οκτώβριος 17, 2020 09:00 ΠΜ
Συναγερμός σε Τραγανό και Γαστούνη

Συναγερμός έχει σημάνει από χθες σε Τραγανό και Γαστούνη, μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε ποδοσφαιριστή της Νίκης Τραγανού. Η είδηση έγινε γνωστή το βράδυ της Πέμπτης και χθες το πρωί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο η ομάδα και το τεχνικό τιμ προχώρησαν σε διενέργεια τεστ στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και μπήκαν σε καραντίνα, ενώ παράλληλα υπάρχει διαδικασία ιχνηλάτησης στο  περιβάλλον του ποδοσφαιριστή, ο οποίος επίσης βρίσκεται σε κατ’ οίκον καραντίνα όπως και η οικογένειά του.

 

Ο Δήμος Πηνειού προχώρησε σε απολύμανση του γηπέδου Τραγανού, ενώ ο αγώνας της Νίκης με τον Ξενοφώντα Κρεστένων που ήταν προγραμματισμένος για την Δευτέρα αναβλήθηκε, όπως και όλοι οι τοπικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες σύμφωνα με απόφαση της ΕΠΣ Ηλείας.

Η Νίκη Τραγανού είχε αγωνιστεί το προηγούμενο Σάββατο στο Ενωσιακό Γήπεδο της Σπιάντζας, με τη Θύελλα Πύργου, αγώνας στον οποίο έλαβε μέρος και ο εν λόγω ποδοσφαιριστής. Για αυτόν τον λόγο ο πρόεδρος της Θύελλας Βασίλης Φάμελος από χθες το πρωί επικοινώνησε με όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας προκειμένου να εξακριβώσει εάν κάποιος είχε συμπτώματα. Κανένας ποδοσφαιριστής της Θύελλας δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα.

Ο ποδοσφαιριστής της Νίκης Τραγανού έλαβε μέρος στην προπόνηση της Δευτέρας και ακολούθως την Τρίτη ενημέρωσε τον προπονητή του Αλέξη Γαλάνη πως δεν αισθάνεται καλά και για αυτόν τον λόγο δεν συμμετείχε στις υπόλοιπες προπονήσεις, ενώ μετά από υπόδειξη του γιατρού της ομάδας Βαγγέλη Δημητρόπουλου προχώρησε σε τεστ κορωνοϊού, το οποίο βγήκε θετικό.  Τόσο η σύζυγος του ποδοσφαιριστή, όσο και η κόρη του έδωσαν επίσης δείγματα με τα αποτελέσματα να αναμένονται σήμερα. Μάλιστα, θα πρέπει να αναφέρουμε πως το κατάστημα εστίασης στη Γαστούνη στο οποίο που εργάζεται η σύζυγος του ποδοσφαιριστή, παρέμεινε κλειστό χθες με απόφαση της διεύθυνσης.

 

Η ανακοίνωση της Νίκης Τραγανού

Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Νίκη Τραγανού έχει ως εξής: «Η Νίκη Τραγανού ενημερώνει ότι διαγνώσθηκε μεμονωμένο κρούσμα covid- 19 σε ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, ο οποίος είχε ελαφρά συμπτώματα και αυτή την στιγμή είναι πολύ καλά στην υγεία του. Αμέσως μετά την γνωστοποίηση του κρούσματος η Διοίκηση της Νίκης Τραγανού ήρθε σε επικοινωνία με την ΕΠΣ Ηλείας, το νοσοκομείο Αμαλιάδας και τον δήμο Πηνειού για όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες που χρειάζεται να ακολουθηθούν. Ήδη σε συνεργασία με τον γιατρό της ομάδας μας κ. Ευάγγελο Δημητρόπουλο όλα τα μέλη της ομάδας μας έκαναν σήμερα το πρωί το προβλεπόμενο τεστ και αναμένονται έως αύριο το πρωί τα αποτελέσματα. Επίσης αναστέλλονται οι δραστηριότητες όλων των τμημάτων της ομάδας μας για όσο διάστημα χρειαστεί και σε συνεργασία με τον Δήμο Πηνειού θα γίνει απολύμανση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο Τραγανού. Τέλος σας ενημερώσουμε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής απείχε τις τελευταίες πέντε ημέρες από τις προπονήσεις και δραστηριότητες της Νίκης Τραγανού. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον ποδοσφαιριστή μας και με αίσθημα ευθύνης όλοι μας να αντιμετωπίσουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση. Για όποια νεώτερη εξέλιξη θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση».

 

Η τοποθέτηση του γιατρού της Νίκης Β. Δημητρόπουλου

Δημόσια τοποθέτηση για το περιστατικό είχαμε και από τον γιατρό της Νίκης Τραγανού κ. Βαγγέλη Δημητρόπουλο. Όπως τόνισε ο κ. Δημητρόπουλος: «Ως γιατρός της ομάδας, Α.Π.Ο. Νίκη Τραγανού, οφείλω να προβώ σε δημόσια τοποθέτηση αναφορικά με το επιβεβαιωμένο κρούσμα στην ομάδα που έχω την υγειονομική ευθύνη. Από χθες το βράδυ, 15/10/2020 και ώρα 22.30,που ενημερώθηκα από τον ΕΟΔΥ, περί του θετικού κρούσματος στον ποδοσφαιριστή, της ομάδας, ενημέρωσα τον ίδιο, τον γενικό αρχηγό της ομάδας, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηλείας κ. Κουλούρη, περί του αποτελέσματος που είχε υποβληθεί, από μένα ο ποδοσφαιριστής, το ίδιο πρωί της 15/10/2020.

Η συμπτωματολογία του ποδοσφαιριστή, αρχομένης από το περασμένο Σάββατο, σαν μια κακουχία, η οποία θεωρήθηκε από τον ίδιο, ως κόπωση εργασίας, τον οδήγησε, στην απόφαση να μην ενημερώσει κανέναν, προς τούτο με συνέπεια, να αγωνιστεί με την ομάδα του, στο παιχνίδι, με την Θύελλα Πύργου, στο Ενωσιακό γήπεδο. Η επιδείνωση της συμπτωματολογίας του, από την Δευτέρα που συμμετείχε στην προπόνηση, και έκτοτε απείχε, από όλες τις δραστηριότητες της ομάδας του, και η ενημέρωση που είχα Τετάρτη βράδυ, τον έφερε σε εμένα προς εξέταση, το πρωί της Πέμπτης, με το γνωστό αποτέλεσμα.

Ο ασθενής πλέον βρίσκεται κατ οίκον σε καραντίνα, σε καλή γενική κατάσταση. Ιχνηλατούνται, όλες οι δραστηριότητες, της οικογένειας από την περασμένο Σάββατο, οι οποίοι σήμερα υποβλήθηκαν σε test pcr covid 19, και παραμένουν κατ, οίκον.

Η ομάδα, μπήκε σε καραντίνα και όλοι οι ποδοσφαιριστές, προπονητικό team και παράγοντες αυτής υποβλήθηκαν σήμερα σε σχετικό έλεγχο από μένα. Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν κλειστές, όλα τα τμήματα της ομάδας μέχρι νεωτέρας απέχουν απ’ οποιαδήποτε αθλητική, δραστηριότητα, και προέβειν σε ενημέρωση του αντιδημάρχου Πηνειού, με τον Δήμο Πηνειού, να κάνει σήμερα σχετική απολύμανση στο γήπεδο…

Ευχόμενος υγεία σε όλους επισημαίνω την κάθε στιγμή προσεκτική κίνηση όλων μας, την χρήση μάσκας και την πειθαρχία και εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου».

 

Share this:
Tags:

-

-