Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προετοιμάζουν οι αγρότες

Για τις αποζημιώσεις σε καρπούζι και πατάτα - Σύσκεψη έγινε στου αγροτικούς συλλόγους Αμαλιάδας και Καρδαμά-Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. της ΟΑΣΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προετοιμάζουν οι αγρότες

Σεπτέμβριος 22, 2020 08:18 ΠΜ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προετοιμάζουν οι αγρότες

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αποζημιώσεις γύρω από το καρπούζι και την πατάτα, προσανατολίζονται το αμέσως επόμενο διάστημα οι παραγωγοί  στην  ευρύτερη περιοχή Αμαλιάδας.

Οι εξελίξεις σχετικά με το  σημαντικό θέμα των αποζημιώσεων, καθώς οι ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου,  ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης των εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων Αμαλιάδας και Καρδαμά, που έγινε προχθές το βράδυ στην πόλη.

Στη σύσκεψη συγκεκριμένα τονίστηκαν τα εξής:

«Ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας καταστράφηκε οικονομικά από τις χαμηλές τιμές της πατάτας και χειρότερα από τα καρπούζια που έμειναν αδιάθετα και σάπισαν στα χωράφια ή πωλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές . Το γεγονός αυτό είχα σαν αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απόγνωση οι αγρότες οι οποίοι έχουν μεγάλη απώλεια εισοδήματος. Ζητάμε από την κυβέρνηση την άμεση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών γιατί είναι αδύνατον να επιβιώσουν. Και το χειρότερο είναι ότι δεν θα μπορούν να καλλιεργήσουν ξανά».

Η εν λόγω  σύσκεψη έγινε σε συνδυασμό με τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, με σκοπό τον καθορισμό περαιτέρω ενεργειών γύρω από τις αποζημιώσεις, για τα παραπάνω αγροτικά προϊόντα.

«Προετοιμαζόμαστε για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αμαλιάδα και καλούμε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να μας πει  αν γνωρίζει από καλλιέργειες διότι αν γνωρίζει θα έβλεπε την τεράστια  ζημιά που υπάρχει, διότι τα καρπούζια έμειναν όλα στα χωράφια  και αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμα» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο πρόεδρος του Α.Σ. Αμαλιάδας κ. Αθανάσιος Αντωνάτος.

 

 

 

 

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Share this:
Tags:

-

-