Στοχευμένες προτάσεις για όλες τις περιφέρειες

Ολοκληρώθηκε χθες το OLYMPIA FORUM I, που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ στην Αρχ. Ολυμπία

Στοχευμένες προτάσεις για όλες τις περιφέρειες

Σεπτέμβριος 21, 2020 08:30 ΠΜ
Στοχευμένες προτάσεις για όλες τις περιφέρειες

Με στοχευμένες προτάσεις για όλες τις περιφέρειες, την Δυτική Ελλάδα, την Ηλεία και την Αρχαία Ολυμπία αλλά και ανάδειξη των μοντέλων δράσης και εργασίας που θα καλύψουν την ανάγκη ανάκαμψής τους ταυτόχρονα με την ανάπτυξη της χώρας , μέσα από την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής το OLYMPIA FORUM I, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ στην Αρχαία Ολυμπία

Τα συμπεράσματα του FORUM θα καταγραφούν, θα αξιολογηθούν και θα αποτελέσουν την βάση εργασίας για τις δράσεις που από κοινού με τα κέντρα λήψης αποφάσεων, τους φορείς, τους επιστήμονες, θα αναλάβουμε ώστε να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος που δεν είναι άλλος από την Οικονομική Ανάπτυξη των Περιφερειών, όπως τόνισε χαρακτηριστικά στον απολογισμό των εργασιών του τριήμερου συνεδρίου, ο Πρόεδρος του OLYMPIA FORUM και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΟΒ, Λευτέρης Βαρουξής.

Ο κύκλος εργασιών της Κυριακής άνοιξε με συζήτηση για την Τοπική και Περιφερειακή ανάπτυξη μέσω πολιτιστικών διαδρομών και τοποθεσιών, μεταξύ της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Ερωφίλης – Ίριδος Κόλλια και της Ρόιδως Μητούλα Καθηγήτρια Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

«Η Ευρωπαϊκή οικονομία: χρηματοδότηση της ανάκαμψης μετά την πανδημία» αναπτύχθηκε στον κύκλο συζήτησης στον οποίο συμμετείχαν οι Ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Πέτρος Κόκκαλης, με συντονιστή τον επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη.

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας των εργασιών του Olympia Forum, αναφέρθηκε εκτενώς σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, που αφορά τα ηλεκτρονικά βιβλία και την ηλεκτρονική τιμολόγηση, τεχνικές λύσεις που όπως τόνισε θα έχουν πολύ σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις.

 

protinews

 

Στην ομιλία του, στην συζήτηση με θέμα «Ο Νέος στρατηγικός σχεδιασμός για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης ανέπτυξε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το στρατηγικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, που θα είναι εναρμονισμένο με τις οδηγίες της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που θα εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δ. Μιχαηλίδου ανέπτυξε εκτενώς τους τρόπους με τους οποίους το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τις Περιφέρειες αντιμετωπίζει τις συνέπειες της πανδημίας. Όπως τόνισε, προτεραιότητα του υπουργείου, είναι η προστασία των ευάλωτων πολιτών.

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων

 

Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή του δήμαρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στο «Olympia Forum», ο οποίος  αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ έκανε λόγο και για μια σειρά θεμάτων –και πως εξελίσσονται ή θα εξελιχθούν- που αφορούν στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Για τις προκλήσεις των έξυπνων πόλεων μίλησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου με τον Σπύρο Τσαγκαράτο, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ASPA Design.

Οι εργασίες του Olympia Forum I ολοκληρώθηκαν με ομιλία από τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος αναφέρθηκε στον τουρισμό ως εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης.

Ακολούθησε συζήτηση με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας Νίκο Κοροβέση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Fraport Alexander Zinell και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Aldemar Group Αλέξανδρο Αγγελόπουλο.

O κ. Κοροβέσης, τόνισε πως αυτό που βίωσαν οι επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδος ιδιαίτερα την πρώτη περίοδο του κορωνοϊού ήταν ένα σοκ. 

Η αυλαία του Olympia Forum έπεσε με τον απολογισμό του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εφημερίδας Πατρίς, Λευτέρη Βαρουξή. O κ. Βαρουξής μίλησε για τα όσα ειπώθηκαν τις τρεις ημέρες των εργασιών του συνεδρίου και ευχαρίστησε θερμά τους συνδιοργανωτές και τους χορηγούς του Forum.

Share this:
Tags:

-

-