Στο «στόχαστρο» της πυροσβεστικής οι πυρκαγιές σε Ξηρόκαμπο, Αγία Τριάδα, Τριανταφυλλιά και Κακοτάρι

Τι επεσήμανε ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων

Στο «στόχαστρο» της πυροσβεστικής οι πυρκαγιές σε Ξηρόκαμπο, Αγία Τριάδα, Τριανταφυλλιά και Κακοτάρι

Οκτώβριος 06, 2020 11:18 ΠΜ
Στο «στόχαστρο» της πυροσβεστικής οι πυρκαγιές σε Ξηρόκαμπο, Αγία Τριάδα, Τριανταφυλλιά και Κακοτάρι

Μπορεί να διανύουμε τις τελευταίες μέρες της αντιπυρικής περιόδου, ωστόσο τα πύρινα μέτωπα είναι αρκετά τόσο στην Ηλεία, όσο και σε πολλές περιοχές της χώρας. Το γεγονός μάλιστα ότι ξεσπούν πυρκαγιές στις ίδιες περιοχές, έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της Πυροσβεστικής που ήδη αναζητά τις αιτίες πρόκλησης των πυρκαγιών αυτών. Ήδη στο «μικροσκόπιο» της πυροσβεστικής βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Ξηρόκαμπο, Αγία Τριάδα, Τριανταφυλλιά και Κακοτάρι, όπως επεσήμανε ερωτηθείς από την «Πρώτη» ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος.

protinews

«Όλες οι φωτιές που μπαίνουν στα ίδια μέρη είναι ήδη στο «στόχαστρο» της Πυροσβεστικής. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα που προκαλούν την αιτία των πυρκαγιών καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στα οποία ξεσπούν φωτιές. Δεν εφησυχάζουμε εάν και βρισκόμαστε στην λήξη της αντιπυρικής περιόδου. Παραμένουμε σε εγρήγορση καθώς υπάρχουν πολλά συμβάντα που θέλουν ιδιαίτερης προσοχής» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γ. Πετρούτσος.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στη περιοχή της Τριανταφυλλιάς και για την οποία υπάρχουν σαφής ενδείξεις για εμπρησμό,  έγιναν στάχτη 20 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ στο σημείο επιχείρησαν 41 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 18 οχήματα. Επίσης συνέδραμαν και η Π.Ε. Ηλείας με το δήμο Ήλιδας με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Επικεφαλής του έργου της κατάσβεσης τέθηκαν ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης. Η φωτιά αν και ξέσπασε πολύ κοντά στο ΧΥΤΑ ευτυχώς δεν κινήθηκε προς τα εκεί και δεν απειλήθηκε ο χώρος των σκουπιδιών.

Share this:
Tags:

-

-