Στο Κατάκολο κατέπλευσε σκάφος με 67 παράτυπους μετανάστες

Εντοπίστηκαν ανοιχτά της Ζακύνθου

Στο Κατάκολο κατέπλευσε σκάφος με 67 παράτυπους μετανάστες

Νοέμβριος 04, 2020 08:01 ΠΜ
Σύνταξη - Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
Στο Κατάκολο κατέπλευσε σκάφος με 67 παράτυπους μετανάστες

Στο λιμάνι του Κατακόλου κατέπλευσε, χθες το απόγευμα, ένα μικρό αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 67 παράτυποι μετανάστες, από την Τουρκία, το Κουρδιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Το μικρό αλιευτικό σκάφος εντοπίστηκε από τις λιμενικές Αρχές ανοιχτά της Ζακύνθου, ενώ με την συνοδεία σκαφών του Λιμενικού Σώματος το σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες οδηγήθηκε στο Λιμάνι του Κατακόλου, όπου παρουσία του Λιμεράρχη Δημήτρη Παπαηλίου ξεκίνησε η διαδικασία της αποβίβασης, της καταμέτρησης, αλλά και του ελέγχου των εγγράφων των παράτυπων μεταναστών.

Ανάμεσα στα 67 άτομα τα οποία εντοπίστηκαν στο σκάφος ήταν αρκετά παιδιά αλλά και μία έγκυος γυναίκα. Ανάμεσά του επίσης εντοπίστηκαν και οι δύο Ουκρανοί διακινητές των παράτυπων μεταναστών.

Σε άμεση κινητοποίηση τέθηκε ο μηχανισμός του Δήμου Πύργου μετά την είδηση της έλευσης 65 μεταναστών στο λιμάνι «Γιάννης Λάτσης» του Κατακόλου.

Ήδη από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος συνεπικουρούμενος από την Πολιτική Προστασία και τη Δημοτική Αστυνομία έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες προκειμένου οι μετανάστες να φιλοξενηθούν στο χώρο του «Αέναον», να τους διατεθούν τρόφιμα, νερά, κουβέρτες, αντισηπτικά  και μάσκες.  Παράλληλα, από το γραφείο δημάρχου ενημερώθηκε ο ΕΟΔΔΥ για την έλευση και διαμονή των παράτυπων μεταναστών προκειμένου να αποσταλεί κλιμάκιο για τους απαραίτητους ελέγχους.

Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Πύργου έστειλε αμέσως επιστολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να τον ενημερώσει για την αδυναμία φιλοξενίας και παραμονής των μεταναστών στην περιοχή, παραθέτοντας σειρά σημαντικών λόγων όπως οι μη κατάλληλες υποδομές φιλοξενίας, έργων που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή, και καταπλεύσεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι του Κατακόλου. Παρ’ όλα αυτά για μία ακόμη φορά ο Δήμος Πύργου προχωράει στη φιλοξενία αποδεικνύοντας το αλτρουιστικό του πρόσωπο.

Share this:
Tags:

-

-