Στο επίκεντρο η νέα τιμολογιακή πολιτική του Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας

Συνάντηση των σωματείων με τον Δήμαρχο Ήλιδα και τους επικεφαλής των παρατάξεων

Στο επίκεντρο η νέα τιμολογιακή πολιτική του Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας

Σεπτέμβριος 28, 2020 08:30 ΠΜ
Στο επίκεντρο η νέα τιμολογιακή πολιτική του Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας

protinews

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ήλιδας και τους επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων δημοτικών παρατάξεων είχαν χθες εκπρόσωποι των σωματείων του Δήμου που χρησιμοποιούν το Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας για το θέμα της νέας τιμολογιακής πολιτικής.

Τα σωματεία, εξήγησαν ότι η μείωση της προσέλευσης μαθητευόμενων αθλητών λόγω του κορωνοϊού, υπολογίζεται γύρω στο 40%, ποσοστό το οποίο θα αυξηθεί με τις ηλεκτρονικές θύρες και τη νέα τιμολογιακή πολιτική. Μάλιστα όπως υπολογίζουν, το ποσοστό αύξησης των χρημάτων που ζητάει το ΝΠΔΔ από τα σωματεία, ανέρχεται περίπου στο 500%. Επιπλέον, τόνισαν ότι αν τους γίνει έξωση χωρίς νόμιμη αιτία, θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Τοποθέτηση στην οποία όλοι οι σύλλογοι ήταν σύμφωνοι.

 

Γ. Λυμπέρης: «Αν δεν ενταχθούν στις ληξιπρόθεσμες, το αθλητικό κέντρο θα κλείσει»

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, υπογράμμισε ότι οι οφειλές του αθλητικού κέντρου είναι μεγάλες και αν δεν ενταχθούν στις ληξιπρόθεσμες, το αθλητικό κέντρο θα κλείσει. Ζήτησε λοιπόν να κατανοήσουν όλα τα σωματεία ότι πρέπει να πληρώσουν, ωστόσο δέχθηκε ότι θα πρέπει να συζητηθούν οι λεπτομέρειες, πριν παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Γι’ αυτό το λόγο, ζήτησε γραπτώς αναλυτικά από κάθε σωματείο μια έκθεση της κατάστασης, ώστε να διαπιστωθεί, αυτή η μεγάλη αύξηση 500%  που αναφέρουν, πώς και από πού προκύπτει.

 

Οι επικεφαλής παρατάξεων

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ανέφερε ότι πριν η παράταξή του ψηφίσει, θα πρέπει να γίνει διάλογος ανάμεσα στα σωματεία και να βρεθεί η χρυσή τομή.

Ο Δημήτρης Κράλλης, ανέφερε ότι δεν θα ψηφίσει την τιμολογιακή πολιτική, αν πρώτα δεν ολοκληρωθεί η ενεργειακή αναβάθμιση ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα, αλλά και να γίνει η κοστολόγηση της κάθε δομής, ώστε να είναι δίκαιη η εφαρμογή της. Επίσης ανέφερε ότι δεν θα ψηφίσει την εφαρμογή των ηλεκτρονικών θυρών.

Ο Νίκος Λοχοβίτης, εκπρόσωπος της παράταξης του Άγγελου Κολόσακα, επανέλαβε την πάγια θέση της παράταξης ότι σε δημόσια αθλητικά κέντρα, δεν θα πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες, ενώ κατήγγειλε και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Γιώργος Μπακέλας, ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. του νομικού προσώπου, να ψηφίσουν την τιμολογιακή πολιτική, χωρίς να τους την έχει δώσει πρώτα να τη διαβάσουν. Και όταν του τη ζήτησαν γραπτώς, άρχισε να τη διαβάζει προφορικά.

Share this:
Tags:

-

-